Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        LONDRA (AA) - İngiltere'nin Kent şehri açıklarında Manş Denizi'nde bir göçmen botunun alabora olması sonucu 4 kişi hayatını kaybetti.

        İngiliz hükümeti kaynakları, arama ve kurtarma çalışmalarının sonucunda 4 kişinin hayatını kaybettiğini teyit ederken, soruşturmaların devam ettiğini ve gerekli durumda daha fazla bilgilendirmenin yapılacağını bildirdi.

        Manş Denizi'nde, göçmenleri taşıyan küçük bir botun alabora olması sonucu ilk bilgilendirmelere göre 3 kişinin hayatını kaybettiği, 43 kişinin kurtarıldığı ve İngiltere'ye getirildiği bildirilmişti.

        Yerel basındaki haberlere göre, kurtarılanların bir kısmı bottan, diğerleri ise sudan çıkarıldı.

        Düzensiz göçmenleri taşıyan botta yaklaşık 50 kişinin olduğu öne sürüldü.

        İngiltere ve Fransa'nın ortak arama kurtarma çalışmasının devam ettiği kaydedildi.

        İngiltere İçişleri Bakanı Suella Braverman, olaya ilişkin Twitter’dan yaptığı paylaşımda, Manş Denizi’nde bu sabah meydana gelen üzücü olaydan haberdar olduğunu ve sürekli bilgilendirildiğini belirterek üzüntüsünü dile getirdi.

        Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada da "İngiltere sularında meydana gelen olayın farkındayız ve ilgili tüm kurumlar koordineli müdahaleyi destekliyor." ifadesi kullanıldı.

        Resmi verilere göre, bu yıl 40 binden fazla düzensiz göçmen küçük botlarla Manş Denizi'ni geçti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler