Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin ardından Ankara'nın Çubuk ilçesine getirilen afetzedeler, iftarda buluştu.

        Çubuk Belediyesince düğün salonunda düzenlenen "Ramazan Kardeşliği" programında bir araya gelen depremzedeler, ezanın okunmasıyla oruç açtı.

        Kur'an-ı Kerim tilaveti ve okunan duanın ardından konuşan Kaymakam Adem Keleş, depremzedelerle bir arada iftar yapmanın mutluğunu yaşadığını söyledi.

        Hüzünle ramazanı idrak ettiklerini dile getiren Keleş, depremin ilk gününden itibaren tüm vatandaşların yardımda seferber olduğunu belirtti.

        Belediye Başkanı Baki Demirbaş da ramazanın hayırlara vesile olmasını dileyerek, "Hep birlikte omuz omuza, sırt sırta, kol kola vererek bu acıların, bu sıkıntıların giderilmesi için millet olarak tek vücut olduk. Başımızın üzerinde yeriniz var. Hüznümüz büyük ama milletimizin feraseti ve büyüklüğüyle bu zorlukları da aşacağız." diye konuştu.

        Kahramanmaraş'tan gelen Bilal Duru ise Çubuk'ta iyi ağırlandıklarını ancak memleketlerinden, arkadaşlarından uzakta olmanın üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

        İftar programına, AK Parti İlçe Başkanı Erhan Kuşçu, MHP İlçe Başkanı İhsan Mutlu, Çubuk Yardım Eli Platformu gönüllüleri de katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler