Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Faik Yavuz, üreticilere, hububatlarını muhafaza etmek için lisanlı depoları kullanması çağrısında bulundu.

        Borsadan yapılan açıklamaya göre ATB, Şereflikoçhisar ve Ahiboz'da bulunan tesislerinde 2023 hububat sezonu faaliyetlerine başladı.

        Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Yavuz, hububat sezonunun, yağmurlar ve verilen desteklerle bereketli ve hareketli olacağını düşündüğünü bildirerek, "Mart, nisan aylarının kurak geçmesi bizi endişelendirmişti. Sadece bölgemizde değil, Türkiye'nin çoğu bölgesinde kuraklık işaretleri yoğun şekilde kendisini gösteriyordu ancak mayıs ve haziran aylarında başlayan yoğun yağış, çiftçilerimizin yüzünü güldürdü. Bu sezon hasadın bereketli ve hareketli geçeceğini öngörüyoruz." ifadesini kullandı.

        Yavuz, üreticinin, hububatını, hasat zamanı aşırı arz sebebiyle oluşan düşük fiyatlardan etkilenmeden, sağlıklı, sigortalı, devlet destekli lisanslı depolarda muhafaza edebileceğine işaret ederek, şunları kaydetti:

        "Üreticimiz 'Ben ürünü hemen satmak istiyorum' derse, uluslararası akreditasyona sahip laboratuvarlarımızda ürünlerinin kalitesini doğru şekilde ölçüp, bu ürünleri Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) prim desteği ile birlikte satış salonlarında satabilirler. Ben üretici ve tüccarımızı devlet destekleriyle birlikte daha da avantajlı hale gelen, çağımızın ve teknolojinin nimetlerinden doğan lisanslı depoculuk sisteminden faydalanmaya davet ediyorum. Tüm üretici ve tüccarımıza bereketli ve kazançlı bir sezon dilerim."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler