Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İSTANBUL (AA) - Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vang Vınbin, Solomon Adaları'yla yapılan "polis işbirliği " anlaşmasının ülkenin güvenlik ve istikrarına katkı sağladığı savundu.

        Vang yaptığı açıklamada, ülkesinin Solomon Adaları'yla imzaladığı anlaşmaya bölgedeki ve Batılı bazı ülkeler tarafından getirilen eleştirilere yanıt verdi.

        "Polis işbirliği" anlaşmasının Solomon Adaları'nın güvenlik ve istikrarına olumlu katı sunduğunu belirten Vang, söz konusu anlaşmanın "uluslararası yasa ve sözleşmelerle uyumlu" olduğunu kaydetti.

        Vang, "Solomon Adaları'nın uzun vadeli istikrara kavuşmasını" desteklediklerini ve bu kapsamda Solomon Adaları'na yardım etmeyi sürdüreceklerini ifade etti.

        Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, 10 Temmuz'da ülkesine resmi ziyarette bulunan Solomon Adaları Başbakanı Manasseh Sogavare'yi başkent Pekin'de ağırlamış ve ilişkilerinin düzeyi "kapsamlı stratejik ortaklığa" yükselmişti.

        Ziyaret kapsamında Çin ile 9 ayrı anlaşma imzalayan Sogavare, Pekin'de Solomon Adaları'nın büyükelçiliğinin açılışını da yaptı.

        Solomon Adaları 2019'da, Tayvan hükümeti yerine Pekin'deki Çin Halk Cumhuriyeti hükümetini Çin'in resmi temsilcisi olarak tanıma ve resmi ilişki kurma kararı almıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler