Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gençlik ve Spor Bakanlığının gençlere yönelik yeni projesi "GSB Eğitim Deneyim Uygulama (GSB EDU) Portalı" sayesinde on binlerce genç hem sosyalleşiyor hem de ücretsiz olarak birçok alanda eğitim görüyor.

        Bakan Osman Aşkın Bak'ın ekim ayında müjdelediği "GSB EDU", spordan sanata, mesleki yaşamdan dijital yaşama kadar gençlerin hayat boyu öğrenme becerilerini geliştirebileceği bir proje olarak faaliyete geçti.

        Bu projeyle bakanlığa bağlı başta yurtlar, gençlik merkezleri ve spor tesisleri ücretsiz sunulacak eğitimlerle birer eğitim birimine dönüştürüldü.

        Spor ve gençlik kategorilerinde 476 eğitim içeriği, 81 ilde 10 binden fazla eğitici/antrenörle yüz yüze sunuluyor. Eğitimler, gençlik merkezleri, GSB yurtları ve spor tesislerinde verilecek. Eğitimleri tamamlayan katılımcılar, GSB onaylı belgeler sahip olacak.

        Temel robotik kodlamadan iş ve meslek ahlakından sosyal katılım becerilerine, gençlik psikolojisi atölyesinden geri dönüşüm tasarım atölyesine, etkili ve hızlı okumadan sosyal medya yönetimine, İngilizceden Almancaya ve basketboldan okçuluğa kadar gençlik ile spor kategorilerinde birçok eğitim programı gençlerin hizmetine sunuldu.

        - Uzaktan ve dijital eğitim var

        Bakan Osman Aşkın Bak'ın "Öğrenmeye doyamayacağınız GSB EDU yayında." diyerek duyurduğu portala gençler, uzaktan ve dijital eğitim için "edu.gsb.gov.tr" uzantısıyla da ulaşabiliyor.

        Gençler böylelikle, Birol Güven, Altan Erkekli, Pelin Çift, Nevzat Tarhan, Uğur Derman ve Erol Parlak gibi ünlü mentörlerin hayat deneyimleri ile tecrübelerini paylaştığı 7 ila 10 haftalık ders programını içeren videolu eğitimlere, "Mentörüm Hayat Becerileri Programı"ndan da ücretsiz erişilebilecek. Videolu eğitimlerin sonunda gençler, katılım belgesi alabilecek.

        Uzaktan eğitim portalında yer alan 3-5 dakikalık, risk yönetimi, duygu yönetimi, zaman yönetimi, dijital okuryazarlık ve analitik düşünme gibi 42 başlık altında bulunan mikro öğrenme videoları ile kariyer yaşamını ve günlük hayatı kolaylaştıracak yüzlerce kişisel gelişim eğitimi de erişime açıldı.

        - Kamu kurumlarıyla eğitimler yapılacak

        Bu proje kapsamında kamu kurumlarıyla ortak eğitimler gerçekleştirilecek.

        Gençlik ve Spor Bakanlığı; Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi "Ulusal Staj Programı", "Yetenek Tv" ve "e-insan", Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi "e-Kaynaklar", BTK Akademi "Dijital Yetkinlikler", KOSGEB "Girişimcilik Eğitimleri", MYK "EUROPASS Eki" ve Anadolu Ajansına

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler