Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Antalya Büyükşehir Belediyesi, 3. Etap Raylı Sistem VarsakOtogar Hattında kum torbalı deneme sürüşleri başladı. Güvenlik testlerinin tamamlanmasının ardından yolculu seferlere başlanacak.

        Testleri tamamlanmadan açılışı yapılan ve daha sonra seferleri durdurulan 3. Etap Raylı Sistem Varsak Otogar hattında eksiklerin giderilmesine yönelik test çalışmaları büyük oranda tamamlandı. Güvenlik testleri kapsamında tramvay yolcu taşımaya başlamadan önce kum torbaları ile deneme sürüşlerine başlandı. Testlerin başarıyla sonuçlanmasının ardından tramvayın, ağustos ayında yolcu taşımaya başlaması hedefleniyor.

        Kum torbalı deneme

        Kamu menfaati doğrultusunda hizmet verebilmesi için yapılması gereken testler bitirilmeden yolcu taşımaya başlayan 3. Etap Raylı Sistem VarsakOtogar Hattında, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in talimatıyla başlayan 28 ayrı test büyük ölçüde tamamlandı. Bu kapsamda prototip testi, üretim testi, montaj sonrası testler, kabul testleri, sistem testleri, entegrasyon ve arayüz çalışma testleri ve güvenlik testleri başarıyla gerçekleştirildi. Son olarak güvenlik testleri kapsamında tramvay vagonlarına 20 ton kum torbaları yüklenerek, enerji iletim hattı, tramvay ve rayların uyumu test edildi.

        Ağustos ayında yolcu taşınacak

        29 Temmuz itibariyle ”deneme işletmesi” kapsamında çalıştırılmaya başlanan VarsakOtogar hattında olması gereken işletme performansı sağlanana kadar deneme sürüşleri aralıksız devam edecek. Tramvayın test sürüşlerinin ardından ağustosta yolcu taşımaya başlaması planlanıyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler