Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Antalyaspor - Beşiktaş maçının yazar yorumları - Beşiktaş Haberleri
        1

        MEHMET DEMİRKOL: Tuzaktan kaçamadılar! Kırmızıdan önce Sergen Yalçın’ın Larin’i sahada tutarak hücum kaynağındaki 3 oyuncuyu değiştirmesinin oyunu biraz değiştirdiğini söylemek lazım. Antalya’nın 6’lı savunma bloğunun karşısına Ghezzal, Oğuzhan, Mensah ve Larin’in yanına iki kanat savunmacısını da çıkararak kalabalık bir hat koydu.

        2

        Bu ev sahibinin dengesini biraz bozdu. Savunma lideri Veysel’in atılmasının onları etkilediğini söylemek lazım. Beşiktaş kırmızıdan sonra bulduğu az sayıda pozisyondan galibiyet çıkarabilirdi. Ancak sanırım sonrasında yavaş yavaş tuzağa düştüler.

        3

        Antalya savunması ceza sahası içine büzüldükçe onlar da hücum genişliğini kaybedip kalabalığa mahkum oldular. Vida'yı da santrfora çıkmışken oyunu biraz daha kenarlara açıp Antalya savunmasının bu tuzağından kaçabilirlerdi. Ama yapamadılar. Beşiktaş Alanayaspor’un 5-6 hafta önce girdiği krizin başlangıcında gibi. Sergen Yalçın çözüm bulmalı.

        4

        UĞUR MELEKE: Beşiktaş artık ligin hedef takımı. Rakiplerinin oyunu kendi yarı alanlarında kabul edip, hızlı çıkış aramaları doğal. Hafta sonu Trabzon bunu yapmıştı, hafta içi de benzer bir stratejiyi Antalya uyguladı.

        5

        Dün bir bakıma Abdullah Avcı’nın Trabzon’unun mantalitesi vardı Antalya’da! Beşiktaş’ın ligin geri kalanında sıkça hem kapalı savunmaları açma, hem de hücumda kaybettiği toplarda eksik yakalanmama (yani atağı bir şekilde autla, kornerle, taçla vs tamamlama) gibi bir sınavı olacak şüphesiz.

        6

        AHMET ÇAKAR: Beşiktaş hakem sayesinde bir puan aldı. Yazıklar olsun ki Alper Ulusoy gibi bir hakemimiz var. 70. dakikada Veysel Sarı'ya verdiği faul artı sarı karttan gelen kırmızı kart inanın bana plaj futbolunda bile verilmez. Maalesef bu ikinci sarı karttan gelen kırmızı kart olduğu için de VAR'ın müdahale yetkisi yok.

        7

        Beşiktaş'ın yorgunluğu ve performansına rağmen gelen 1 puan hiç de kötü değil. Kötü olan şu; o kırmızı karttan sonra Beşiktaş maçı kazanmış olsaydı bir hakemin bir galibi nasıl belirlediğini, belki de şampiyonluğa etki edecek bir 3 puanı nasıl hediye ettiğini konuşacaktık.

        8

        Tekrar söylüyorum, dün geceki hakem hatası sadece Antalyaspor'u mağdur etmiyor, şampiyonluk yarışındaki Galatasaray ve Fenerbahçe'yi de mağdur ediyor. Maç boyu hakem tuhaf fauller verdi, bunlardan bahsetmesek de az kalsın hakem yüzünden maç 3 puan olarak Beşiktaş'a dönüyordu.

        9

        ALİ ECE: Ersun Yanal, Antalyaspor’a kariyerinin çoğunluğunda çalıştırdığı takımlara oynattığı oyunun 180 derece tersini oynatıyor. Büyük ihtimalle bu kadro ve konjonktürde bu ‘Antalya Seddi’ oyununa mecbur. Bu zeminde 5-4-1 gibi dizilerek derin savunma yapan bir takımı açmak kolay değil, evet.

        10

        Lakin Beşiktaş ilk 57 dakikada sanki mecburmuşçasına sürekli erken orta denedi. Bu maça kadar ortalardan en çok gol bulan takım Beşiktaş olsa da bunların çoğu erken orta değildi, seri pas alışverişi sonrası yarım alanlardan demarke vaziyetteki forvetlere gönderilen toplardı.

        11

        İlk 57 dakika sahada olmayan Ghezzal’ın çizgiden ortaya doğru kat ederek yarım alanlarda teknik becerisi sayesinde yönlendirdiği toplar golle sonuçlanıyordu.

        12

        DENİZ ÇOBAN: Alper Ulusoy, büyük maçlarında sıklıkla kabul edilmeyen kararlar veriyor. Anadolu maçlarındaki başarılı yönetimleri onu büyük maçlara taşıyor ama bu karşılaşmalarda kimsenin beklemediği kararlara imza atıyor. Antalyaspor-Beşiktaş maçı da onlardan biriydi. Veysel’in eli Larin’in yüzüne gelmiyor. Belki, Larin’in çenesinin altına, Veysel’in sadece küçük bir teması var.

        13

        Formasından tutmuş ama rakibini çekmiyor, itmiyor, dengesini bozmuyor. Top zaten Veysel’in kontrolünde. Neresinden bakarsanız bakın hatalı bir karar. ‘Faul var!’ deseniz bile sarı kart asla olmaz. Dolayısıyla kimsenin kabul etmeyeceği bir kırmızı kartla Antalyaspor eksik kaldı.

        14

        FATİH DOĞAN: Beşiktaş kapanan rakibine ne yaptı? Eren'in soldan uzun kontra ortasında genç Gökdeniz, Vida-Welinton'ın markajında golünü attı. Larin ilk yarıda iki arkadaşı sağda daha müsaitken açgözlülük yapıp yanlış yerden vuruş yaptı. Bu maçın kırılma anıydı.

        15

        Sonraki süreç tam bir savunma oyunuydu. Sergen Yalçın'ın kapanan takımlara karşı kilit açıcı Ghezzal'ı kulübeye koyup Ljajic'le başlaması tutmadı. Yorgun Atiba, dar alanda sıkışan N'Koudou, Ljajic'in yerine Ghezzal- Oğuzhan-Mensah'ın girmesi doğru hamleydi. Ancak Vida ile beraberliği bulsa da tek kale oyun galibiyete yetmedi.