Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe'de Arda Güler fırtınası! Tarih yazıyor - Son dakika Fenerbahçe FB haberleri - Fenerbahçe Haberleri
        1

        UEFA Avrupa Ligi B Grubu 6. ve son maçında Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımına Polonya'da konuk olan Fenerbahçe'de Arda Güler fırtınası esmeye devam ediyor!

        2

        Jorge Jesus, Dinamo Kiev karşısında kalede yine Altay Bayındır'ı oynatan Jesus, savunma dörtlüsünü Bright Osayi-Samuel, Serdar Aziz, Attila Szalai ve Ferdi Kadıoğlu'ndan oluşturdu. Orta alanda Willian Arao ile Miguel Crespo ikilisini tercih eden 68 yaşındaki teknik adam, sağ kanatta Arda Güler'i, sol kanatta ise Lincoln Henrique'yi görevlendirdi. Jesus, gol yollarında ise Enner Valencia ile Michy Batshuayi'ye güvendi.

        3

        MAÇA 11'DE BAŞLADI

        Fenerbahçe'nin genç yıldızı Arda Güler, Dinamo Kiev deplasmanında ilk 11'de görevlendirildi.

        4

        Jorge Jesus, bu sezon ligde ilk 11'de hiç oynatmadığı 17 yaşındaki oyuncuyu, Avrupa'da 3. kez balangıç kadrosunda değerlendirdi.

        5

        Sarı-lacivertlilerin eleme turunda Slovacko ile deplasmanda oynadığı müsabakaya ilk 11 başlayan Arda, grupta ise AEK Larnaca'ya karşı maça başlayan isimler arasında olmuştu.

        6

        Arda, bu sezon 3. kez ilk 11 deneyimini yine bir Avrupa deplasmanında Dinamo Kiev'e karşı yaşadı.

        10

        Genç futbolcu Avrupa'daki ilk golünü kaydetmiş oldu. Bu sezon 12 maçta görev tapan 17 yaşındaki futbolcu toplam gol sayısını ise 3'e yükseltti.

        11

        JORGE JESUS'TAN ÖPÜCÜK

        Jorge Jesus da golden sonra Arda'yı kutlayarak genç yıldızı öptü.

        12

        AVRUPA'NIN EN GENCİ OLDU

        Opta'nın aktardığına göre Dinamo Kiev filelerini havalandıran Arda Güler, Avrupa kupalarının grup ve sonrası aşamalarında Femerbahçe formasıyla gol atan en genç oyuncu oldu (17 yaş 251 gün)

        13

        TARİH YAZIYOR!

        Arao'nun golünün de hazırlayıcısı olan Arda Güler, Jude Bellingham'ı (19 yaş 98 gün) geride bırakarak bu sezon Avrupa kupalarının grup aşamasında bir maçta hem gol atan hem de asist yapan en genç oyuncu oldu (17 yaş 251 gün).

        14

        UEFA da genç futbolcunun golü sonrası paylaşım yaptı ve "Yıldız çocuk" anlamına gelen "Starboy" ifadelerini kullandı.

        15

        Diğer yandan Fenerbahçe'de Dinamo Kiev deplasmanında altyapıdan yetişen 5 oyuncu kadroda yer aldı. Sarı-lacivertlilerde 17 yaşındaki Arda Güler maça ilk 11'de başlarken, kaleciler Ertuğrul Çetin (19) ve Furkan Onur Akyüz (17) ile savunma oyuncusu Yiğit Efe Demir (18) ve orta saha Yusuf Kocatürk (18) yedek soyundu.

        Haberi Hazırlayan: Çağatay Çelik

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ