Ateşkes müzakeresinin ardından ortak açıklama: ABD yeni öneri sundu
ABD, Mısır ve Katarlı yetkililer İsrail ve Hamas arasında sağlanacak bir ateşkes için Katar'ın başkenti Doha'da toplandı. Hamas'ın katılmadığı toplantının ardından üç ülke ortak açıklama yaparken, ABD'nin yeni bir öneri sunduğu ve tarafların anlaşmaya varılması amacıyla bir kez daha toplanacakları duyuruldu. Pazartesi günü ABD Dışişleri Bakanı Blinken ve İsrail Başbakanı Netanyahu görüşecek.
ABONE OLMısır, Katar ve ABD, Katar'ın başkenti Doha'da İsrail ve Hamas arasında ateşkes sağlamak ve esirleri takas etmek amacıyla buluştu.
Hamas'ın katılmadığı toplantının ardından üç ülke ortak bir yazılı açıklama yayımladı.
Açıklamaya göre taraflar, ABD'nin bugün yeni bir öneri sunduğu ve bu önerinin hızlı bir şekilde uygulanmasına olanak tanıyacak şekilde kalan boşlukları kapatan bir öneri olduğunu belirtti.
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ