Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AYDIN'da son günlerde etkili olan sağanak nedeniyle Büyük Menderes Nehri'nde yine taşkın yaşandı. Bu defa Söke Ovası sular altında kaldı.

        Kentte son günlerde etkisini artıran yağışlar, taşkınlara yol açtı. Bölgede sağanak nedeniyle debisi yükselen Menderes Nehri taştı, Söke Ovası'ndaki tarım arazileri sular altında kaldı. Taşkın nedeniyle pamuk ekili tarlalar zarar gördü. Bölgedeki üreticiler, ekili alanların büyük bölümünün suyla kaplanması nedeniyle endişe yaşarken, hasarın boyutunun suyun çekilmesinin ardından netleşeceği bildirildi. Devlet Su İşleri (DSİ) ekipleri, nehrin taşkın yaşanan kısmında çalışma başlattı.

        Büyük Menderes Nehri'nde önceki gün de taşkın yaşanmış Germencik ve İncirliova arasındaki büyük bölümü buğday ekili 2 bin dönüm araziyi su basmıştı.

        Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler