Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aydın Turist Rehberleri OdasıATRO ve Kuşadası Kültürel ve Tarihi Mirası Koruma Derneği işbirliği ile rehberlik eğitimi sona erdi.

        514 Nisan 2021 tarihleri arasında 7 gün süren,56 saatlik bu eğitimde 21 konu ders olarak işlendi. Türkiye’nin önde gelen akademisyenleri ve mezar taşları uzmanları tarafından rehberlere “ online (çevrimiçi) olarak verilen bu eğitimlerde her gün 3 konu , günde 8 saatte anlatıldı. Türkiye Turist Rehberler Birliği bünyesindeki odalara kayıtlı 34 ruhsatname sahibi düzenlenen, Türkiye Turist RehberliğiTUREB onaylı “ İslam Sonrası Defin Kültürü ve Mezar Taşları Sanatı “ adlı uzman rehber bu eğitimleri aldı. Eğitim sonunda yapılması gereken “ tatbikat gezisi ve uzmanlık sınavı “ ise pandemi şartlarının ağırlaşması nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. İleride yapılacak tatbikat gezisine katılan ve yapılacak sınav sonunda başarılı olan kursiyerlere “ Uzman Mezar Taşları Sertifikası” verilecek ve sicillerine “ Mezar Taşları Uzmanı “ olarak işlenecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler