Bakan Uraloğlu: PTT dünya markası olma yolunda hızla ilerliyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, PTT'nin, Türkiye Yüzyılı hedefi doğrultusunda üzerine düşen sorumlulukları fazlasıyla yerine getirerek hizmet anlayışını geliştirdiğini belirterek, "38 bin 900 personeli, 3 bin 594 iş yeri ve 12 bin 275 aracından oluşan yaygın hizmet ağı ve sektöründeki öncü konumuyla bir dünya markası olma yolunda hızla ilerliyor." dedi.
ABONE OLBakan Uraloğlu, Ankara PTT Başmüdürlüğü'nde düzenlenen Genel Müdürlük personeli ile iftar programında, ramazanın, yardımlaşma ve paylaşma ayı olduğunu söyledi.
Postahane-i Amire adıyla 1840'ta kurulan Posta ve Telgraf Teşkilatının, ülkenin en köklü ve en saygın kurumlarından biri olduğunu dile getiren Uraloğlu, "PTT, milletimizin hafızası, kültürümüzün taşıyıcısı ve geleceğimizin teminatıdır. Kurtuluş Savaşı'nın en zorlu günlerinde görevlerini fedakarca yerine getiren PTT çalışanlarındaki o günkü ruhun bugün de yaşamaya devam ettiğini görüyoruz." ifadesini kullandı.
Bakan Uraloğlu, Kovid-19 salgını sürecinde ve asrın felaketi 6 Şubat depremlerinde üstün gayret göstererek fedakarca çalışan PTT'nin, tüm fertleriyle ülkenin ihtiyaç duyduğu her anda milletin yanında olduğunu, gencinden yaşlısına hiçbir vatandaştan desteğini esirgemediğini vurguladı.
Gücünü geride bıraktığı 185 yıllık tarihinden alan teşkilatın, bugün de kendini yenileyerek geleceğe emin adımlarla ilerlemeye devam ettiğini söyleyen Uraloğlu, şöyle konuştu: