Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Öne Çıkanlar BASE'nin 2019 başvuruları başladı

        BASE'nin bu yıl 14 – 17 Kasım 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek 3'üncü edisyonu için başvurular başladı. Bu yıl seçici kurulda Antonio Cosentino, Azra Tüzünoğlu, Derya Yücel, Elif Uras, Kezban Arca Batıbeki, Lalin Akalan, Marcus Graf, Merih Akoğul, Mustafa Taviloğlu, Nazlı Pektaş, Osman Dinç, Sabiha Kurtulmuş, Selman Bilal, Şakir Gökçebağ, Tankut Aykut, Tomur Atagök ve Vahit Tuna yer alıyor.

        BASE, bu yıl Güzel Sanatlar Fakülteleri 2019 mezunlarının başvurularını kabul edecek. Başvurular animasyon, baskı, cam, fotoğraf, geleneksel Türk sanatları, görsel iletişim tasarımı, grafik tasarım, heykel, resim, seramik, video, resim - iş öğretmenliği, tekstil tasarımı (moda / takı tasarımı hariç) bölümleri lisans ve lisans üstü mezunlarına açık. Adaylar, BASE'e 3 farklı yapıtla başvurabiliyor.

        BASE, yeni mezun sanatçı adaylarını sanat dünyası, yaratıcı endüstriler, medya ve tüm sanatseverlerle buluşturmayı hedefliyor. BASE, mezuniyetten profesyonel sanat hayatına geçişlerinde gençlere destek olmayı, kariyerlerine bir ivme ve yön kazandırmayı amaçlıyor . Türkiye'nin yeni sanatçı nesline ışık tutan BASE, aynı zamanda galeri, koleksiyonerler, sanatseverler ve yaratıcı endüstrilerin de genç yetenekler keşfetmesine aracı olma misyonu taşıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ