Birol Güven: Ya anlatan ya da dinleyen olacağız
Ege Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve bu yıl 2'ncisi düzenlenen 'Turan Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Birol Güven, konuşmasında "Bu çağda sinema alanında güçlü değilseniz güçlü bir devlet değilsiniz. Ya üreten ya abone olan olacağız. Ya hikaye anlatan ya hikaye dinleyen olacağız. Çok üretmek zorundayız. Yeni sinemacılar yetiştirmek zorundayız. Bu çağda buna mecburuz" ifadelerini kullandı
ABONE OLEge Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve bu yıl 2’ncisi düzenlenen 'Turan Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu. 'Kızılelma' temasıyla 2'ncisi düzenlenen festivale, 80 ülkeden 1675 film için başvuru yapıldı.
Jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Ege Üniversitesi MÖTBE Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ödül törenine; İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Kazım Arapoğlu, Ege Üniversitesi Rektörü Necdet Budak, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Sultan Raev, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Birol Güven, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin ile yurt içinden ve dışından sanatçılar, yönetmenler, senaristler, akademisyenler, davetliler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başlayan törende Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı ekibi, zeybek gösterisi gerçekleştirdi. Gösterinin ardından Uluslararası Turan Film Festivali Tanım Filmi katılımcılara izletildi.
Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, "Sanatsal faaliyetler üretmek, sanatın gelişimine katkı sağlamak, sanatı ve sanatçıyı sanatseverlerle bir araya getirmek, tam akredite öğrenci odaklı araştırma üniversitemizin toplumsal görevleri arasındadır. Bu bilinçten hareketle Türk dünyasının ortak değerlerini ve kültürel bağlarını vurgulayarak, bu bağların güçlenmesine, Türk devletleri ve topluluklarının kültürel çeşitliliğine ve zenginliğine katkıda bulunma hedefiyle yola çıktığımız bu önemli organizasyonumuzun ikincisini gerçekleştiriyoruz. Festivalimiz, geçen sene daha fikir aşamasındayken iş birliği talebinde bulunduğumuz bütün çevreler tarafından heyecanla karşılandı. Sağlanan desteklerle bu noktaya geldik. Bu uluslararası etkinliği geleneksel hale getirmek istiyoruz" dedi.