Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Gözyaşları her şeyi anlattı... Son Dakika Haberler

        Bitlis'in Hizan ilçesinde yaşanan çığ faciasında 5 asker şehit düştü. Askerlerin naaşları bugün memleketlerine gönderildi. Çankırı, Konya, Balıkesir, Mersin, Denizli şehitlerini bağrına bastı, gözyaşları sel oldu. Bitlis'te şehit düşen askerlerin cenazeleri toprağa verildi.

        TABUT ISLANMASIN DİYE MONTLARINI ÖRTTÜLER

        Bitlis'in Hizan ilçesinde, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda çığ düşmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yüksel Kapdan'ın cenazesi, memleketi Çankırı'da son yolculuğuna uğurlandı.

        Çankırı Devlet Hastanesi morgundan alınan şehidin naaşı, Abdulhalik Renda Mahallesi'ndeki babaevine getirildi. Burada helallik alınmasının ardından şehit Kapdan'ın naaşı Esentepe Mahallesi Meydanı'na götürüldü.

        Cenaze törenine katılan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, şehit babası Abdurrahman ile kardeşleri Erdem ve Kürşat Kapdan'a başsağlığı dileğinde bulundu.

        Törende şehidin babası Abdurrahman, annesi Satı Kapdan ile kardeşleri şehidin naaşına sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin kardeşleri ve arkadaşları, yağmurdan ıslanmaması için tabutun üzerine montlarını örttü.Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından asker ve vatandaşların omzunda Esentepe Mezarlığı'na götürülen şehit Kapdan'ın cenazesi, aile kabristanında toprağa verildi.

        Cenazeye, şehidin ailesi ve yakınları ile Bakan Bak'ın yanı sıra İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Muhterem İnce, Çankırı Vali Vekili Zeki Karaca, AK Parti Çankırı milletvekilleri Hüseyin Filiz ve Muhammet Emin Akbaşoğlu, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Jandarma Genel Komutanlığı Muhabere Elektronik Bilgi Sistemleri (MEBS) Başkanı Tuğgeneral Engin Çırakoğlu, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

        BABANIN SON BAKIŞI YÜREKLERİ DAĞLADI

        Bitlis'in Hizan ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda çığ düşmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Durmuş Tek (27), memleketi Mersin'de son yolculuğuna uğurlandı.

        Toroslar ilçesi Tozkoparan Mahallesi'ndeki baba evinde helallik alınmasının ardından şehit için merkez Yenişehir ilçesindeki Muğdat Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.Törene, şehidin annesi Sebahat ile babası Ali Salim Tek, kardeşleri, nişanlısı ve yakınları ile Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin Valisi Ali İhsan Su, bazı milletvekilleri, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, Deniz Kuvvetleri Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Bakan Elvan başsağlığı dilediği aileye tören boyunca eşlik etti.İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun'un kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, askerlerin omzunda cenaze aracına kadar taşındı.Şehidin cenazesi daha sonra götürüldüğü Toroslar ilçesi Musalı Mahallesi'ndeki mezarlıkta defnedildi.

        KADIN TEĞMEN GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

        Bitlis'in Hizan ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda çığ düşmesi sonucuşehitolan Jandarma Astsubay Üstçavuş Ferruh Kulaoğlu, memleketi Balıkesir'de son yolculuğuna uğurlandı.

        ŞehitKulaoğlu için Tarihi Zağnospaşa Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Tören sırasında şehidin babası Necdet, annesi Gülseren, kardeşi Şengül ve eşi Bircan Kulaoğlu gözyaşı döktü.Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, törende aileye taziyelerini iletti.Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, askerlerin omzunda taşınarak top arabasına konuldu.

        Kulaoğlu'nun cenazesi, merkez Asri Mezarlık'takişehitlikte toprağa verildi.Törene, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, AK Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan ile çok sayıda kişi katıldı.

        "BENİ DOKTORLARA GÖTÜRDÜN"

        Bitlis'te dün icra edilen iç güvenlik operasyonu esnasında çığ düşmesi sonucuşehitolan Jandarma Uzman Çavuş Ali Taştepe'nin cenazesi memleketi Konya'nın Ereğli ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

        ŞehitJandarma Uzman Çavuş Ali Taştepe için baba ocağı olan ilçeye bağlı Çayhan Mahallesinde cenaze töreni düzenlendi. Şehidin namazın kılınacağı Çarşı Camisine getirildi. Cenaze namazı öncesi tabutun yanında bekleyen şehidin annesi Gülten Taştepe, gözyaşlarını tutamayarak tabuta sarılıp, "Bir doya doya koklasam seni ne vardı Ali'm. Hakkını helal et bana Ali'm çok hakkın geçti.

        Beni doktorlara götürdün" diyerek ağladı ve oğlunun tabutunu öptü.ŞehitAli Taştepe için öğle namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına babası Çakır Taştepe, ailesi, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Konya Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, askeri yetkililer, protokol mensupları ve vatandaşlar katıldı.

        Kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınanşehitJandarma Uzman Çavuş Ali Taştepe'nin tabutu, Çayhan Mahalle Mezarlığına götürüldü. Şehidin cenazesi dualarla defnedildi.

        FOTOĞRAFINI KARDEŞİ TAŞIDI

        Bitlis'in Hizan ilçesinde, PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda çığ düşmesi sonucu şehit olan Jandarma Sağlıkçı Astsubay ÇavuşHilmiÖz(23), Denizli'nin Çivril ilçesinde düzenlenen törenle toprağa verildi.

        ÇANKIRI ŞEHİDİ UZMAN ÇAVUŞ YÜKSEL KAPDAN

        BALIKESİR ŞEHİDİ FERRUH KULAOĞLU

        DENİZLİ ŞEHİDİ HİLMİ ÖZ

        MERSİN ŞEHİDİ ALİ TAŞTEPE

        KONYA ŞEHİDİ DURMUŞ TEK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ