Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Boyun Fıtığı Neden Olur ve Nasıl Geçer? Boyun Fıtığı Ağrısına Evde Ne İyi Gelir?
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Çünkü bazı durumlarda çok kesin tedavi yöntemleri yoktur. Pek çok kişi cerrahi müdahaleye sıcak bakmaz. O nedenle alternatif tedavi yöntemleri arar. Uzmanlar stres yüzünden de uzun vadede boyun fıtığı olabileceğini söylemektedir. Boyunda oluşan katılaşma ve sertlik duruş bozukluklarına ardından da fıtığa dönüşebilmektedir. Boyun fıtığı boyunda ciddi ağrılara neden olur.

        Önemli olan boynun doğru açıda durmasının sağlanmasıdır. Ağır kaldırmak ve boynu yormak da fıtık oluşumunu tetiklemektedir. Genellikle boyun fıtığı tedavisinde başlangıçta fizik tedavi önerilmektedir. Ancak fıtık ilerlediğinden ameliyat edilmesi de önerilebilir. Zaman içinde kişi ciddi anlamda ağrılara dayanamaz hale gelirse doktorla ameliyatı bir alternatif olarak sunmaktadır.

        REKLAM

        Fakat pek çok kişi öncelikle alternatif tedavi yöntemlerini tercih etmektedir. Genellikle boyun fıtığı boyun düzleşmesinin ardından oluşmaktadır. Düzleşme tedavi edilmediğinde bölgede fıtık oluşabilmektedir. Siz de boyun ağrılarından yana mustaripseniz vakit kaybetmeden uzman bir doktorla görüşmenizde fayda vardır.

        Boyun fıtığı gün geçtikçe daha fazla kişinin sorun yaşadığı bir hastalıktır. Her yaştan ve cinsiyetten kişide oluşması mümkün olan fıtık kişinin çalışma ve yaşam şartlarına bağlı olarak daha fazla ortaya çıkmaktadır. Boyun ağrıları ile kendisini belli eden fıtık boyunda oluşan kulunçlarla da anlaşılabilmektedir. Genel olarak boyun kısmında ağrılar ve rahat edememe durumu fıtığı anlatmaktadır. Ancak yine de kesin teşhis için uzman bir doktorla görüşüp MR çektirmek gerekmektedir.

        Bu şekilde fıtık teşhis edildikten sonra ilerlemesine bağlı olarak bir tedavi yöntemi izlenmektedir. Fıtıkta geç kalmamak başlangıcında müdahale etmek tedaviyi kolaylaştırmaktadır. Bu içeriğimizde boyun fıtığı neden olur, nasıl geçer? Boyun fıtığı ağrısına ne iyi gelir? Konularında ayrıntılı bilgileri sizler için sıraladık. İşte boyun fıtığı ile ilgili tüm merak edilenler…

        REKLAM

        Boyun Fıtığı Neden Olur?

        Boyun fıtığı zamanla oluşsa da bir anda fark edilmektedir. Peki boyun fıtığı neden olur? Boynun zorlanması, travma yaşanması, boynun hareketsiz durması, boyun disklerinin yaşlanmaya bağlı aşınması ve oluşan fonksiyon kayıpları fıtığına neden olmaktadır. Genel olarak fıtık nedeni ne olursa olsun boyun disklerinin aşınması ve yırtılması anlamına gelmektedir.

        Boyun Fıtığı Nasıl Anlaşılır?

        Boyun fıtığı nasıl anlaşılır? Sorusu pek çok kişi tarafından sorulmaktadır. Öncelikle boyun fıtığında şiddetli bir ağrı olmakta ve çoğunlukla kola doğru vurmaktadır. Ayrıca boyut fıtığı olan kişilerde uyuşma da görülebilir. Kola vuran ağrıyla beraber kolların kuvvetini kaybetmesi ve zorlanması da yine fıtığı belli eder

        Boyun Fıtığı Nasıl Geçer?

        Boyun fıtığı ciddi anlamda rahatsız edici olduğundan boyun fıtığı nasıl geçer? Sorusunun yanıtı çok fazla kişi tarafından merak edilir. Öncelikle stresin azaltılması fıtığa iyi gelmektedir. Bunun yanında düzenli olarak boynu dinlendirmek, boynu yoracak hareketlerden uzak durmak, fizik tedavi ve medikal ilaçlarla şikayetler hafifletilebilir. Ancak kişideki uyuşukluklar artarsa ve bununla beraber kolların kuvvet kaybı da varsa genellikle doktorlar tarafından ameliyat önerilmektedir.

        REKLAM

        Boyun Fıtığına Ne İyi Gelir?

        Boyun fıtığı kolay geçen bir rahatsızlık değildir. Uzun süreli tedavi yöntemleri uygulanması gerekebilir. Peki boyun fıtığına ne iyi gelir? Stresten uzak durmak, fizik tedavi, boynun dinlendirilmesi ve fazla yorulmaması fıtığa iyi gelir. Bunun dışında ağrı kesici krem ve ilaçlardan da destek alınabilir.

        Boyun Fıtığı Ağrısı Nerelere Vurur?

        Boyun fıtığı ağrısı yalnızca boyunla sınırlı kalmaz. Peki boyun fıtığı ağrısı nerelere vurur? Kollara, sırta ve omza genel olarak boyun fıtığı ağrısı vurmaktadır. Hatta fıtık genellikle bu şekilde fark edilmektedir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ