Bursalı Clio 4'ün üretimine son verildi
Oyak Renault, 2011'de üretimine başladığı Clio modelinin dördüncü neslinin üretimini bitirdi. Şirket, Clio serisine, üretimine 2019 yılında başladığı yeni Clio ve 2020 yılında başladığı yeni Clio Hibrit ile devam edeceğini duyurdu. Oyak Renault fabrikasında geçtiğimiz 10 yıl içinde toplam 2 milyon 11 bin 881 adet Clio 4'ün üretildiği açıklandı
ABONE OLOyak Renault, Kasım 2011’de üretmeye başladığı Clio 4’ün üretimine son verdiğini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre şirket Clio serisine yeni Clio ve yeni Clio Hibrit üretimi ile devam edecek. Oyak Renault'un, 11 Mayıs’ta sonlandırdığı Clio 4 modelinden geçen 10 yıl içinde toplam 2 milyon 11 bin 881 adet Clio 4 ürettiği belirtildi.
Verilen bilgiye göre, Clio 4, Fransa’nın en çok, Avrupa’nın ise en çok satan ikinci aracı unvanını taşıyor. İlk üretildiği 1990 yılından bu yana 15 milyonluk adetle dünyada en fazla satılan Renault markalı araç unvanını da taşıyan araç, Türkiye’de üretilerek başta Fransa, İtalya, İngiltere, İspanya olmak üzere 52’den fazla ülkede ihraç edildi.