Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Fiskos Ceren Hindistan: Beni kandırdığının farkındayım - Magazin haberleri
        1

        Ekranlardan uzak olan oyuncu Ceren Hindistan, sosyal medya hesabından yayınladığı gönderi ile 6 yaşındaki kızı Arya'nın son dönemde agresif davranışlarda bulunduğundan bahsetti.

        32 yaşındaki ünlü oyuncu, ebeveynleri çocuklarını oldukça tehlikeli olan 'Mavi balina' adlı oyundan koruma konusunda uyardı.

        2

        "BENİ KANDIRDIĞININ FARKINDAYIM"

        "Günümüz şartlarında bazen istemesek bile çocuklarımızın eline tablet ve telefon veriyoruz" diyen Ceren Hindistan, konuyla ilgili şunları söyledi:

        Arya, okuma-yazma bilmiyor, klavyenin mikrofon kısmını açıp, aramak istediği şeyi sesli söyleyip, istediği içeriklere ulaşabiliyor. Geçen gün kızımın 'Maria Hayaleti, Mavi Balina' arattığını duyup, odasına koştum. Neden bunları arattığını sorduğumda aldığım cevap 'Balinanın rengi gerçekten mavi mi? Merak ettim' oldu. Beni kandırdığının farkındayım. Çocukları bunları aratmaya yönlendiren videolar var. Ben her zaman ne izlediğini takip eden bir anne olmama rağmen gözden kaçırdığım anlar olmuş. Lütfen, dikkat edin. Zararsız çocuk videolarına o zararlı içerikleri aramaya yönlendiren beyin yıkama taktikleri koyuyorlarmış.

        3

        "MAVİ BALİNA", İNTİHAR ETME KOMUTU VERİYOR

        Mavi Balina oyunuyla ilişkili olduğu ifade edilen intihar haberleri kısa sürede dünyanın farklı ülkelerinden gelmeye başlamış, oyununun yaratıcısı Rusya'da 3 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Ancak bu intihar vakalarının son bulmasını sağlamadı.

        Bu oyuna bir şekilde katılan kişilerden, çoğu şiddet içeren 50 talimatı yerine getirmesi isteniyor. 50 günlük bir süreyi kapsayan bu komutlar arasında derin olmayacak şekliyle kol ve bacakların kesilmesi, belirli bir süre boyunca kimse ile görüşülmemesi, yüksek sesli olarak müzik dinlenilmesi gibi aşamalar yer alıyor.

        50. günün sonunda ise kişiye son aşama olan "yüksekten atlayarak ya da kendini asarak" intihar etme komutu veriliyor.

        'Mavi Balina' adlı oyunda yönetici konumunda olan kişilerin, kişisel bilgilerini ele geçirdikleri kurbanlarına şantaj da yaptığı ve bu şekilde oyunda kalmaya zorladıkları ifade ediliyor.

        4

        OLAYLI BİR ŞEKİLDE AYRILMIŞLARDI

        Ceren Hindistan, 2018 yılında kızı Arya'nın babası Ümit Aslan ile olaylı bir şekilde ayrılmıştı.

        Hindistan'ın, "Çok büyük açıklamalar yapacağım. Az daha sabır... Bütün açılan davaları kazandım. Son bir davamız kaldı. Onu da alacağız, zaten hiç korkumuz olmadı. Sonra açıklayacaklarıma şok olacaksınız" sözleri kafalarda soru işareti bırakmıştı.

        5

        "ŞİDDET" İDDİASI

        Instagram hesabından yaptığı paylaşımlarda hamileyken Aslan'dan şiddet gördüğünü öne süren ünlü oyuncu, kemerle dövüldüğünü söylemişti.

        Hindistan, "Hamileyim diye evimi kapatıp, beni Antalya'ya götürdü. Hesabımdaki 80 bin lirayı kendi hesabına aktardı. Sonra aldatmalar başladı. Her gördüğüm mesajda dayak yedim. Müstehcen video izlerken yakaladığımda, 'Ne yapıyorsun?' dedim diye kemerle dayak yedim. Gecelikle koşup, çıktım binadan. 7 aylık hamileydim. 6 yaşına kadar çocuğumun cebine iki defa oyuncak parası koydu, o kadar" ifadelerini kullanmıştı.

        KORUMA KARARI ALDIRDI

        Ümit Aslan ise çıkan iddiaların ardından, "Konuyla ilgili muhatap olmak istemiyorum. Reklam çabaları... Zaten koruma ve yayın yasağı kararını aldırıyorum" demişti.

        6

        Hindistan, Aslan'ın açıklamasından sonra sert sözlerini şu şekilde sürdürmüştü:

        Erkek diye ortada gezen bir müsveddenin bana karşı koruma kararı çıkarmasına saatlerdir kahkaha atıyorum. Yavrum, bu kadar mı korktun benden aslan parçası... Daha bir şey açıklamadım. Asıl açıklamaya başlarsam sokağa adım atamazsın, biliyorsun. Aslan olmuş kedicik. Neyse bir ay süreyle korun bakalım... Şunu da söyleyeyim; mayın basana kadar sessizdir. Damarıma basmaya devam edersen asıl o zaman miyavlatırım. Şirket hesabından da sürekli sayfamda geziyorsun... Azıcık git, soluklan. Bir su iç, bir yemek ye... Merak etme, senin gibi yazıp, geri vites yapıp, silmiyorum. Kalıyor sayfamda, istediğin zaman girip, görürsün. Elimde tarihiyle dayak yediğim fotoğraflardan tutun da sığındığım otel sahiplerinin şahitlik beyanlarına kadar her şey elimizde var. Ben varsayımlarla değil, belgelerle hareket ederim.

        7

        "FAKİRİ NE YAPAYIM?"

        Geçtiğimiz haftalarda "Bilerek mi zengin sevgili seçiyorsun yoksa öyle mi denk geliyor?" sorusuna, "Fakiri ne yapayım?" yanıtını veren Hindistan, uzun süre konuşulmuştu.

        "İKİ DADI, AŞÇI VE ŞOFÖR"

        Oyuncu ardından da, "Sevgilim çocuk istiyor. Ben de bebek mıncıklamayı özledim ama şu an düşünmüyorum. Çünkü kızımı tek başıma büyüttüm ve büyük zorluk çektim. İki dadı, aşçı, şoför tutmazsa doğurmam" sözleriyle tepki çekmişti.

        8

        "KIZINI TEDAVİ ETTİRMİYOR" İDDİASI

        Ümit Aslan'dan şiddet gördüğü gerekçesiyle ayrılan Hindistan hakkında, İstanbul'daki özel bir hastanenin yönetimi, "Kanser hastası kızını tedavi ettirmiyor. Kemoterapiyi reddediyor" iddiasıyla İstanbul Aile Mahkemesi'ne başvurmuş, Hindistan'ın 2.5 yaşındaki kızı Arya hakkında koruma kararı verilmesini istemişti.

        Hastane yetkilileri dava dilekçelerinde küçük kızın tedavi edilmesini de talep etmişti.

        Hindistan da Instagram hesabından, "Hastanenin eksikleri vardı, oradan elimizden kötü delillerle çıktık. Kuyruk acıları var" şeklinde paylaşımlarda bulunmuştu.

        9

        Ceren Hindistan'ın adı daha önce Mustafa Sandal ile aşk dedikodularına karışmıştı.

        10
        11

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ