Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika! Çiftlikten kaçtılar, sonrası feci! - Haberler

        Malatya'nın Akçadağ ilçesinde bulunan Sultansuyu Tarım İşletmesi'nden kaçan yarış tayları trafiği birbirine kattı. Olayda 3 at ölürken, 6 kişi yaralandı.

        Ferdi Durdu'nun haberine göre, 1865 yılında Sultansuyu Çiftlikatu Hümayun adı ile kurulan ve 1928 yılından sonra Sultansuyu Harası adıyla hizmet veren Sultansuyu Tarım İşletmesi'nde, bir grup at henüz belirlenemeyen nedenle kaçtı. Yarış atları Malatya-Akçadağ karayoluna çıkınca ortalık karıştı. Yılmaz Akdemir'in kullandığı Almanya plakalı otomobille, Kalender Kırbıyık yönetimindeki otomobil, aniden önlerine çıkan 3 ata çarptı.

        Atlar kaza yerinde öldü. Sürücüler Yılmaz Akdemir ve Kalender Kırbıyık’ın yanı sıra yabancı plakalı araçta bulunan anne Ayten ile çocukları Diyar, Zilan ve Kivan Akdemir yaralandı. Yaralılar, olay yerine giden ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırılarak, tedavi altına alındı.

        İşletme personeli kaçan atlardan bir kısmını yakalamayı başardı. Yakalanan atlar görevlilerce kontrollü bir şekilde işletmeye götürülürken, ölen atlar ise kepçe yardımı ile yoldan kaldırıldı. Diğer atlarında yakalanması için çalışmalar sürüyor. İşletmeden kaçan atların sayısını 50'ye yakın olduğu belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ