Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Ciner Grubu'ndan teşekkür ilanı - Enerji Haberleri

        Ciner Grubu'nun gazetelerde yer alan ilanında 15 Ocak 2018'de Kazan Soda Elektrik Üretim Tesisi'nin açılışına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ile birlikte protokoldeki isimlere teşekkür edildi. Kahramankazan ve Sincan halkı da ilanda yer aldı.

        İŞTE O İLAN

        1.5 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM, 800 MİLYON DOLARLIK NET İHRACAT

        Sadece son 5 yılda Türkiye’de 3.5 milyar dolar yatırım yapan Ciner Grubu’nun, 1.5 milyar dolarlık yatırımla inşa ettiği Kazan Soda Elektrik Üretim A.Ş, dünyadaki ticaret hacmi 15 milyar dolar olan ve en fazla ticareti yapılan onuncu kimyasal olarak nitelendirilen soda külünün üretimini gerçekleştiriyor.

        Kazan Soda, 2.7 milyon ton üretim kapasiteli soda külü tesisi yatırımıyla toplamda 2 bin 200 kişilik istihdam rakamına ulaşacak. Dünyanın en büyük ölçekli çözelti madenciliği, soda külü üretim tesisi, 380 MWe ve 400 ton buhar üretimi ile Türkiye’nin en büyük üretim kapasiteli kojenerasyon tesislerine sahip Kazan Soda Elektrik Üretim A.Ş, 1 dolar bile ithalat yapmadan yıllık net 800 milyon dolar ihracat gerçekleştirecek. Bu rakam, Türkiye’nin ihracatının yüzde 0.50’sine denk geliyor. Kazan Soda Üretim Tesisi yerli ve milli üretimiyle Türkiye’nin cari açığının kapatılmasına büyük katkı sağlayacak.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ