Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Çocuğunuzda saç dökülmesi varsa bunları yapmayın

        Bebeklerde yeni doğan döneminden itibaren yaşanabilen saç dökülmeleri aileleri telaşlandırabiliyor. Anne karnında 8-12. haftalar arasında oluşmaya başlayan saç oluşumu bebek 6-7 aylık olduğunda tamamlanıyor ve bir kısmı daha anne karnındayken dökülüyor. Her insanın ortalama 150.000 saç köküyle doğduğunu söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Şirin Seçkin "Yaş ilerledikçe bu köklerin bir kısmı kayboluyor. Kişinin saç kalınlığı, kalitesi ya da kaç köke sahip olduğu genetik faktörlere bağlı" dedi.

        BESLENME KALITIM KADAR ÖNEMLİ

        Dengeli beslenmenin sağlıklı saçlar için en az genler kadar önemli olduğunu ifade eden Dr. Seçkin "Eğer çocuğunuzda saç dökülmesi varsa; demir, B12, d vitamini, biyotin, çinko gibi vitaminler ile tiroit, östrojen, progesteron gibi hormon değerlerine bakılmalı" şeklinde konuştu. Dr. Şirin Seçkin "Böyle bir durumda saça biraz daha nazik davranmak önemli. Sert taramak, çok sıcak kurutmak, sıkı toplamak, şapka ve kask kullanmak ya ovarak yıkamak da oldukça zarar veriyor" dedi.

        BADEM YAĞI İLE HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

        Çocuklarda saç dökülmesinin; her türlü enfeksiyon, stres, ameliyat, ani hormonal değişiklikler, kısa sürede kilo verdiren diyetler, tek tip beslenme, şeker hastalığı ya da son dönemde sık karşılaştığımız Uzamış Covid gibi nedenleri olduğunu belirten Dr. Şirin Seçkin "İyi haber dökülen saç yerine geliyor ancak eski kalitesine ulaşması 6-12 ayı bulabiliyor" dedi. Beslenme ve diğer tüm dış etkenlerden etkilenen bölümün saç kökü olduğuna dikkat çeken Dr. Şirin Seçkin "Badem yağı ile hindistan cevizi yağı iyi gelebilir ancak zeytin yağı asitli olduğu için iyi gelmeyebilir" uyarısında da bulundu.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ