Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Colin O'Brady Antarktika'yı tek başına geçen ilk insan oldu!

        Amerikalı sporcu ve maceraperestColin O'Brady daha önce hiçbir insanın başaramadığı bir görevitamamlamak adına aylar öncesinden harekete geçti.

        3 Kasım'da İngiliz rakibiLouis Rudd ile birlikte, Antarktika'yı geçmek içinyola çıkan Colin O'Brady yarışı önde bitirdi.

        O'Brady hiçbir yardım almadan tek başına Antarktika kıtasını baştan sona geçen ilk insan oldu.

        Maceraperest adam, kuzeyden güneye bin 482 kilometre yürüdü.54 günlük zorlu yolculukColin O'Brady'nin Portland'daki ailesi ve yakınlarıtarafından GPS yardımıyla internet üzerinden takip edildi.

        54 gün boyunca yiyecektakviyesi yapılmadan Antarktika'yı geçensporcu,yanına aldığı 170 kilogram yiyeceği gramına kadar hesapladı.

        REKLAM

        O'Brady güzergahı tamamlamasının ardındaneşiJenna Besaw'ı arayarak 'başardım' dedi.

        Amerikalı maceracı yaptığı açıklamada "Son 32 saat hayatımın en zorlu saatleri olsa da, aynı zamanda yaşadığım en iyi anlardı"şeklinde konuştu.

        O'Brady'nin eşiBesaw, eşinintaze balık ve salata yemeyi hayal ettiğini çünkü 54 gün boyunca kurutulmuş veya dondurulmuş yiyecekler tükettiğiniifade etti.

        ÖLÜMLERE YOL AÇTI

        Bugüne kadar onlarca insan, Antarktika'yı yürüyerek geçmeye çalışmış; ancak bir kısmı ya yolda pes etmiş ya da maalesef hayatını kaybetmişti. 2016'da İngiliz kaşif Henry Worsley, Antarktika'yı yardımsızgeçmeye çalışırkenyaşamını yitirmişti.

        49 yaşındaki Louis Rudd onun anısına bu amaca ulaşmak için 3 Kasım'da O'Brady ile beraber yola çıkmıştı. Henüz yolculuğunu tamamlayamayan Rudd'un önünde bir kaç günü daha olduğu tahmin ediliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ