Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Zor durumdaki Credit Suisse, Savoy Hotel'i satmak istediğini açıkladı - İş-Yaşam Haberleri
        1

        Son zamanlarda rekor düşüşler yaşayan Credit Suisse, Zürih'in merkezindeki beş yıldızlı tarihi Savoy otelini 400 milyon İsviçre Frangı'na (408 milyon dolar) satıyor.

        2

        Son bir yılda hisse değeri yaklaşık yüzde 60 düşen bankanın piyasa değeri Mart 2021’de 30 milyar Frank civarında iken mevcut değeri yaklaşık 10 milyar franga düştü.

        Son altı ayda ise hisseleri %40'tan fazla değer kaybeden banka, Perşembe günü yaptığı açıklamada kentin finans bölgesinin kalbindeki Paradeplatz'daki yaklaşık 200 yıllık oteli piyasaya çıkardığını bildirdi.

        3

        Haber ilk olarak Inside Paradeplatz finans haber blogu tarafından bildirildi. Büyük bir tadilattan geçen otelin satışını "büyük bir tehlike sinyali" olarak nitelendirdi.

        4

        Yılın ilk yarısında yatırım bankacılığı alanında yaklaşık 1,4 milyar dolarlık kayıp açıklayan bankanın, üst düzey bankacılara verdiği bonusları 106 milyon dolar kısması sonucu yetenekli çalışanlarını kaybetmişti.

        Ukrayna işgali sonrası yaptırımlar nedeniyle Rusya ayağından da yaklaşık 10 milyar dolarlık iş kaybı yaşaması, üst üste gelen zor zamanlar bankaya olan güvenin dibe vurmasına sebep oldu.

        5

        Hotel Baur en Ville ismiyle 24 Aralık 1838'de Avusturya'da bir fırıncı olan Johannes Baur tarafından açıldı. Zürih’in ilk büyük oteli oldu.

        1857 ve 1907 yıllarında yenilenen otel, Haziran 1908'de yeniden açıldığında toplam 170 odası vardı.

        6

        1975 ve 1978 yılları arasında otel tekrar kapılarını kapatmış ve büyük bir tadilattan geçmiştir. Tarihsel yapısı bozulmadan tekrar inşa edilmiştir. O zamandan beri de Savoy Hotel Baur en Ville'de 104 oda ve süit ile çeşitli etkinlik odaları bulunmaktadır.

        Haberi Hazırlayan: Sena Uysal

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ