Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam MARKA Konferansı'nda Çukur fırtınası! - İş-Yaşam Haberleri

        İş dünyasının ve Türkiye markalarının global rekabet gücünü artırma misyonuyla 2000 yılından buyana düzenlenen MARKA Konferansı'nda bugün "Çukur" fırtınası esti. SHOW TV'nin fenomen dizisi 'Çukur'da İdris’i canlandıran oyuncu Ercan Kesal ve dizinin senaristi Gökhan Horzum, sana sahnede "Çukur: Hayatı Durduran Dizinin Psikanalizi" isimli oturumda Show TV Ana Haber spikeri Ece Üner’in sorularını yanıtladı. Oturum Haberturk.com'da canlı olarak yayınlandı.

        Kesal, diziyi ve oynadığı karakteri yerli 'Godfather'a benzetirken Horzum da, Çukur'un tekbir hikayeden oluşmadığını belirtti.

        REKLAM

        KESAL: ÇUKUR, ARZULANAN DÜNYAYI SEYİRCİYE VERİYOR

        Çukur'un neden sevildiğini anlatan Ercan Kesal, "İnsanlar içinde olmak istedikleri dünyayı izlerler, Çukur'un sevilmesinin en önemlinedeni budur" dedi. Seyircinin arzuladığı dünyayı Çukur dizisinde gördüğünü kaydeden Kesal, "Kendi hikayemizden ve coğrafyamızdan vazgeçmemeliyiz, oynarken de senaryo yazarken de bunu yapıyoruz. Mış gibi yapmamalıyız olduğumuz gibi samimi davranmalıyız" diye konuştu. Kesal, diziyi ve oynadığı karakteri yerli 'Godfather'a benzetti.

        Dizinin senaristi Gökhan Horzum da, Çukur'un tekbir hikayeden oluşmadığını belirtti. Horzum, "Arızalı karakterleri işlemeyi seviyorum. Bu tarz karakterlerden farklı hikayeler çıkıyor ve insanlar bu karakterlerde kendilerini bulabiliyor" dedi.

        'MODAYI TÜKETİCİ DEĞİŞTİRİYOR'

        Konferansın ikinci gününde, yerli ve yabancı birçok isim sahneye çıktı. Bu isimlerden ünlü modacı Philipp Plein, niş bir iş yaptığının altını çizip, "Tüketicinin modayı değiştirme şekliyle de moda değişiyor. Artık moda sektörü bizi yönlendirmiyor, bazen sağ kalmaya çalışıyor" dedi. Plein, amacının insanları eğlendirmek, modadan keyif almalarını sağlamak olduğunu söyledi.

        İş hayatına Fransa'da bir kasabada babasının kasap dükkanında başlayan bir başka modacı Roland Mouret,Marka 2018 sahnesinde BJ Cunnigham'ın sorularını yanıtlayan kendisini başarıya ulaştıran formülle ilgili, "Kadın realitesini kabul etmek gerek başlangıçta. Başka bir dünyadan alıp kadınlara vermek değil, kadınlardan hareket etmek lazım" dedi.

        Mouret, kadınların toplumda kendileri için bir platforma konulmadığını, bunun için mücadele ederek bir yerlere geldiklerini belirterek, "Moda bu konuda önemli bir araç" ifadesini kullandı.

        Bu yıl 70'i aşkın yerli ve yabancı konuşmacı yer alıyor. Yürekli'nin Yapı Kredi World ana sponsorluğunda düzenlediği MARKA 2018 konferansına Habertürk, Bloomberg HT ve Show TV medya ortakları olarak destek veriyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ