Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Doğu Akdeniz'de sürpriz ziyaret!

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tunus'a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Tunus'a iniş yapan Erdoğan'ın, Tunuslu mevkidaşıyla bir görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor.

        Erdoğan'a Tunus ziyaretinden Milli Savunma Bakanı Akar, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve MİT Başkanı Fidan'ın eşlik ettiği ifade edildi.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tunuslu mevkidaşıyla yaptığı görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu.

        Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

        Libya'da istikrarın sağlanması yönünde çabalara Tunus'un çok değerli katkıları olacağı düşüncesindeyim. Bu düşüncelerle bugünkü değerlendirmeleri ele aldık.

        Libya'daki olumsuz gelişmeler sadece Libya'da kalmıyor aynı zamanda komşu ülkeler, başta Tunus olmak üzere, ciddi manada rahatsız oluyor.

        REKLAM

        Libya'da ateşkesin sağlanıp siyasi sürece dönülmesi amacıyla atabileceğimiz adımlar, yürütebileceğimiz iş birliği üzerinde durduk.

        TBMM'den mutabakat metnini de anlaşmayı da geçirdik. Bundan sonraki süreci de bu istikamette devam ettireceğiz.

        Yunanistan'ın burada herhangi bir söz sahibi olması diye bir şey söz konusu değildir. Artık devir, o geçmiş devir değildir. Geçmişte birçok anlaşmaları farklı şekilde yapmış olabilirler. Ama şu anda böyle bir Türkiye Cumhuriyeti hükümeti yoktur, bunu da bilmeleri lazım.

        Biz hiçbir yere bugüne kadar davetsiz misafir olmadık. Herhangi bir davet olursa adımlarımızı buna göre atarız. Şu andaki munhasır ekonomik bölgeyle ilgili atılan adım, mutabakat metninde yer alan maddeler aslında bir adımın ön sesleridir. Sormak lazım, acaba şu anda Libya'da bulunan ve 5 bini Sudan'dan, 2 bini Rusya'dan gelenler oraya ne sıfatla geldiler? Türkiye ise böyle bir daveti aldığı zaman, davete icabet eder. Aramızda en azından bir mutabakat metni var.

        Hafter meşru değildir. Gayrımeşrudur. Hafter durumdan vazife çıkarıyor. Sarrac bir mutabakat hükümetinin başbakanıdır. Biz uluslararası karşılığı olan Sarrac'ın attığı adımlarla beraber adım atıyoruz. Hafter'in böyle bir vasfı ve sıfatı yok.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ