Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya KRİTİK GÖRÜŞME! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin görüştü - Ukrayna Rusya savaşı son durum

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

        Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı ele alındı, Türkiye-Rusya ilişkileri değerlendirildi.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Ukrayna sorununun bir an evvel barışçı yöntemlerle çözümü konusunda her türlü katkıyı yapmaya hazır olduklarını belirtti.

        Acil bir genel ateşkesin bölgedeki insani endişeleri gidermenin yanında, siyasi çözüm arayışlarına da fırsat vereceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hep birlikte barışın yolunu açalım” çağrısını yineledi.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, ateşkesin sağlanması, insani koridorların açılması ve bir barış anlaşmasının imzalanması için acilen adım atılmasının önemini vurguladı.

        Ukrayna tarafıyla ve diğer ülkelerle sürekli temas halinde olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kapsamlı müzakerelerin yapılması ve netice alınması için çabalarını sürdüreceğini dile getirdi.

         Rusya'dan Ukrayna açıklaması!
        Rusya'dan Ukrayna açıklaması! Haberi Görüntüle

        KREMLİN'DEN AÇIKLAMA

        Kremlin'den yapılan açıklamaya göre Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a diyaloğa hazır olduğunu söyledi.

        SÖZCÜ KALIN DUYURMUŞTU

        Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın dün yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Putin'le görüşeceğini bildirmişti. Sözcü Kalın, "Acil ateşkes için Türkiye üzerine düşeni yapmaya hazır" dedi.

        Kalın, "Rus tarafının müzakere masasına şans vermesi gerekiyor. Ne mesaj vermek istiyorlarsa verildi. Daha fazla zarar verilmemeli. Masada müspet sonucun çıkmasına müsaade etmeleri gerekiyor" ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        UKRAYNA İÇİN DİPLOMASİ TRAFİĞİ

        Cumhurbaşkanı Erdoğan dün, Rusya-Ukrayna savaşı ile ilgili olarak AB Konseyi Başkanı Michel ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Rusya ile Ukrayna arasında barışın yeniden tesisi için ellerinden gelen tüm çabaları sürdüreceklerini kaydetti.

        KANADA BAŞBAKANI İLE GÖRÜŞME

        Cumhurbaşkanı Erdoğan dün, Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile de görüştü. Görüşmede Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı dahil bölgesel meseleler ve son gelişmeler ele alındı.

        UKRAYNA DEVLET BAŞKANI İLE ZELENSKIY İLE GÖRÜŞME

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 Mart'ta Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile yaptığı görüşmede Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarını ele aldı.

        Zelenskiy, Erdoğan görüşmesine ilişkin sosyal medya hesabından "İstikrarlı desteği için Türkiye'ye minnettarız" açıklamasında bulundu.

        ERDOĞAN-JOHNSON GÖRÜŞMESİ

        Cumhurbaşkanı Erdoğan 4 Mart tarihinde İngiltere Başkanı Boris Johnson ile telefonda görüştü.

        Görüşmede, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının derhal sonlandırılması ve acilen ateşkese gidilmesi için çaba göstermeyi sürdürdüklerini ifade ederek, Türkiye'nin terörle mücadelede NATO müttefiklerinden samimi destek beklentisini yineledi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ