Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Cüneyt Çakır’ın derbi raporu - Galatasaray Haberleri

        Spor Süper Lig’in 14. haftasında Beşiktaş ile Galatasaray Vodafone Park’ta karşılaştı. Mücadeleyi FIFA Kokartlı hakem Cüneyt Çakır yönetti. Çakır, karşılaşmada toplam 8 sarı kart çıkardı. Sarı-kırmızılılarda Fernando, Selçuk İnan, Mariano ve Eren Derdiyok, siyah-beyazlılarda ise Loris Karius, Adem Ljajic, Adriano ve Gary Medel sarı kart gördü.

        ÜÇ KEZ VAR'A GİTTİ

        Karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır, ilk yarıda Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemiyle sık karar vermek zorunda kaldı.

        Karşılaşmanın 15. dakikasındaBeşiktaş'ın Galatasaray ceza alanı içinde Ljajic ile kullandığı çift vuruşta, meşin yuvarlak sarı-kırmızılı oyuncu Eren Derdiyok'un koluna çarptı. Pozisyonun devamında meşin yuvarlak taca giderken Çakır, kulaklıkla pozisyonu VAR hakemi Mete Kalkavan ile değerlendirdi. Daha sonra pozisyonu kendisi izleyen Cüneyt Çakır,Beşiktaşlehine penaltı noktasını gösterdi.

        Mücadelenin 38. dakikasında bu sefer Galatasaray, penaltı bekledi.Beşiktaş'ın ceza alanı içinde sağ çaprazda topla buluşan Eren Derdiyok, Necip Uysal'ın müdahale ettiği pozisyonda yerde kaldı. Cüneyt Çakır, bu pozisyon konusunda da VAR hakemiyle kulaklık aracılığıyla bir süre görüştü.

        Galatasaraylı oyuncular 43. dakikada siyah-beyazlı ekibin ceza alanı içindeki oluşan pozisyon sonrası bir kez daha penaltı bekledi. Gary Medel'in uzaklaştırmak istediği top, takım arkadaşı Domagoj Vida'nın eline çarptı. Pozisyonu Kalkavan ile değerlendiren Çakır, yine saha kenarına giderek görüntüyü izledi ve penaltı olmadığına hükmetti.

        Cüneyt Çakır, ikinci yarıda yine VAR'a giderek durum değerlendirmesi yapmak zorunda kaldı. 66'ncı dakikadaBeşiktaşceza alanı içinde Necip Uysal'ın müdahalesiyle Onyekuru yerde kaldı. Çakır, penaltı noktasını gösterirken, Mete Kalkavan ile tekrar diyaloğa girdi. Daha sonra pozisyonu izleyen Çakır, penaltı kararını iptal etti.

        REKLAM

        TARAFTAR TEPKİ GÖSTERDİ

        Beşiktaş derbisi için Vodafone Park deplasmanına gelen Galatasaraylı taraftarlar, Türkiye Futbol Federasyonu ve hakem Cüneyt Çakır aleyhinde tezahüratlarda bulundu.

        Spor Süper Lig’in 14. haftasında Galatasaray, Vodafone Park’ta Beşiktaş ile mücadele ederken, sarı-kırmızılıları deplasmanda taraftar yalnız bırakmadı. 3 bin civarı taraftar, müsabaka boyunca takımlarına tezahüratlarla destek oldu. Sarı-kırmızılı taraftarlar, maçın hakemi Cüneyt Çakır’a tepkili olurken, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören aleyhinde de tezahüratlar yaparak istifaya davet etti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ