Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık D vitamini nelerde var? İşte D vitamini içeren besinler! - Haberler
        1

        ABD'deki yapılan yeni bir araştırma, D vitamini seviyesi yeterli olan hastaların yeni tip koronavirüs kaynaklı enfeksiyon riskinin diğer hastalara kıyasla daha düşük olduğu açıklandı.

        2

        Boston Üniversitesi Tıp Fakültesinde yapılan araştırmada, D vitamini yeterliliği olan kişilerin koronavirüs kapma ve ölme olasılığının daha düşük olduğu tespit edildi.

        3

        D vitamini, hem yetişkin hem çocuk sağlığı için gerekli olan vitaminler arasında yer alıyor. D vitamini eksikliği durumunda ise kişilerde çeşitli sağlık sorunları ortaya çıkabiliyor. D vitamini eksikliğinin birçok nedeni olabiliyor. Ancak D vitamini açısından zengin ürünleri tüketmemek, bunların başında geliyor...

        22

        D vitamini eksikliği vücutta ne gibi sağlık sorunlarına yol açar?

        İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ece Yiğit, "D vitamini eksikliği kan tahliliyle teşhis edilebilmektedir. 20 ng/ml altında olması eksiklik, 20-29 ng/ml arasında olması yetersizlik olarak tanımlanır. Bu düzeylerde D vitamini takviyesi almak gerekir ancak bu tedavi mutlaka doktor kontrolünde yapılmalıdır çünkü D vitamini yağda eriyen bir vitamin olduğundan vücutta depolar ve fazla kullanıldığında hipervitaminoz D ismi verilen zehirlenme tablosuna yol açabilir. D vitamini eksikliği halsizlik, yorgunluk, kas ve kemik ağrıları, kemik erimesi, kemik kırılganlığında artış, sık enfeksiyon geçirme, yara iyileşmesinde gecikme, saç dökülmesi gibi belirtiler ile kendini gösterebilir" diye konuştu.

        23

        Ne zaman ne kadar güneş görmeliyiz?

        Dr. Yiğit, "Nisan başından ekim sonuna kadar, saat 10-15 arası, kollar ve bacaklar açıkta kalacak şekilde güneş yağı kullanmadan 15-20 dakika kadar güneşlenmek yeterli miktarda d vitamini sentezlemek için yeterli olacaktır. Unutulmaması gereken nokta 30 faktör ve üzeri güneş kremleri D vitamini sentezini büyük oranda bloke etmektedir" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ