DEM Partili Bakırhan: İnsani ve somut düzenlemeler Türkiye'nin önünü açacaktır
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partisinin grup toplantısından konuştu. Bakırhan yaptığı açıklamada, "İnsani ve somut bazı düzenlemelerin bayram sonrasına bırakılmadan yapılması, Türkiye'nin önünü açacaktır. Kurban Bayramı'nı, çifte bayram haline getirecektir" dedi. Öte yandan göre geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybeden Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'in fotoğrafı da Bakırhan'ın konuşmaya yapacağı kürsünün yanına konuldu
ABONE OLDEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu. Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan DEM Partili Ahmet Türk grup toplantısına katıldı.
DHA'nın haberine göre geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybeden Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'in fotoğrafı, Bakırhan'ın konuşmaya yapacağı kürsünün yanına konuldu.
Bakırhan, Türkiye'nin tarihi bir süreç içerisinde olduğunu belirterek, "PKK'nın yaptığı kongre ve ardından 12 Mayıs'ta açıklanan kararlar, demokratik çözüm için bir şans, barış için çok önemli bir fırsat ortaya çıkarmıştır. 12 Mayıs, Türkiye'de artık bir takvim yaprağı değil, geçmişin bütün yüklerini hafifletmenin başlangıç günü olarak tarihe geçecektir. Mücadele edenlerin, bedel ödeyenlerin ve bugün aramızda olmayan yol arkadaşlarımızın, en önemlisi de anne ve babalarımızın duasıyla bugünlere gelebildik. Barış ve demokrasi mücadelesinde yitirdiğimiz her bir canımızı minnetle bir kez daha anıyoruz. Dün, Türkiye ve Orta Doğu'nun en tarihi günlerinden birini yaşadık. 27 Şubat'tan 12 Mayıs'a uzanan bu kısa ama tarihi süreç, bir dönemin kapanışını yeni bir dönemin açılışını ilan etti" ifadelerini kullandı.