Dervişoğlu'ndan Özel'e ziyaret
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i parti genel merkezinde ziyaret etti
ABONE OLİYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, CHP Genel Başkanı Özel'i parti genel merkezinde ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen görüşme 1 saat sürdü. Özel ve Özdağ, görüşmenin ardından ortak açıklama yaptı. CHP Genel Başkanı Özel, Dervişoğlu'nun geçen haftaki randevu talebinin her iki tarafın yoğun programı nedeniyle gerçekleşemediğini belirterek, Dervişoğlu'na Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'e yönelik taziye dilekleri nedeniyle teşekkür etti.
Ardından soruları yanıtlayan Özel, MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız'ın etkin pişmanlık ve masumiyet karinesine dikkat çeken 'Hukuka aykırı deliller yok hükmündedir' şeklindeki ifadesinin sorulması üzerine şunları söyledi:
"Aslında Sayın Feti Yıldız’ın söylediklerine bağlı bir soruşturma süreci yaşanıyor olsa; daha önce de kendisinin 'tutuklu yargılamanın istisna', 'tutuksuz yargılamanın genel kaide' olduğuna ilişkin görüşlerini de görmüştük. Bunlar uygulanıyor olsa kimsenin ne yargılanmaktan, ne yargıdan kaçmaktan ya da hukuka uygun toplanmış delillere itiraz etmek gibi bir pozisyonu olmaz. Bugün yapılan iş; bir gizli tanık müessesesinin ortaya konması, oradan atılan iftiraların daha sonra bazı kişilerin aileleriyle, çoluğuyla, çocuğuyla tehdit edilerek 'Buna uygun ifadeler ver' diye zorlanması, 'Öyle duydum, böyleymiş, tahmin ediyorum' gibi ifadelerin sanki somut bir delile ulaşılmışcasına bir karalama ve itibarsızlaştırma kampanyasına dönüşmüş olması; aslında ilk gün elde olmayan kanıtların halen elde edilememiş olup, kazıyarak kanıt üretme, kanırtarak ifadeye zorlama yönteminin ne kadar yanlış olduğunu gösteriyor. Sayın Feti Yıldız’ın çerçevesinde bir yargılama yapılıyor olsa, buna kim niye itiraz etsin? O zaman biz bir tek şey talep etmeye devam ederiz. İddialar kadar yanıtların da kamuoyu tarafından duyulması çok önemlidir. Bu konuda Meclis kapanmadan bir yasal düzenleme yapılacak olursa, iki satır 'Bu tip yargılamalarda tarafların karşılıklı kabulü durumunda basın-yayın organları canlı yayın yapabilirler' denildiğinde bizim korkacak, çekinecek, utanacak hiçbir şeyimiz yok. Biz Ekrem Başkanın masumiyetine, haklılığına kefalet koymuşuz. Bu noktadaki pozisyonumuz son derece açıktır."