Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mehmet Mucahit CEYLANNurettin FİDANCAN/DİYARBAKIR, (DHA)DİYARBAKIR'da çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını söyleyen 233 aile, evlat nöbetinde 734'üncü güne girdi. 7 yıl önce kaçırılan oğlu Ömer için Ağrı'dan gelerek oturma eylemine katılan Salih Gökçe, "Oğlum dön gel, devlet güçlerine teslim ol. 32 tane çocuk geldi, hiçbirine ceza verilmedi. Allah rızası için dön gel, artık dayanacak gücüm kalmadı" dedi.

        Diyarbakır'da oğlu Mehmet Akar'ın terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını düşünerek HDP Diyarbakır il binası önünde oturma eylemi başlatan Hacire Akar'ın evladına kavuşması, diğer aileler için de umut oldu. Hacire Akar'ın da çağrısıyla çocuklarını bulmak isteyen aileler, 3 Eylül 2019'da HDP binası önünde oturma eylemine başladı. 233 ailenin 734 gündür sürdürdüğü evlat nöbetinde Hacire Akar ile birlikte çocuklarına kavuşan aile sayısı 32 oldu.

        HDP ÇOCUĞUMU GETİRMEDEN BURADAN GİTMEYECEĞİM'

        Terör örgütü PKK tarafından 7 yıl önce oğlunun kaçırılarak Suriye'ye götürüldüğünü belirten ve 17 Eylül 2019'da Ağrı'dan gelerek oturma eylemine katılan Salih Gökçe, şunları söyledi:

        "HDP, çocuğumu getirmeden buradan gitmeyeceğim. Herkesin çocukları geliyor, benimki gelmedi. Oğlum dön gel, devlet güçlerine teslim ol. 32 çocuk geldi, hiçbirine ceza verilmedi. Buradan yalvarıyorum sana, ayaklarının altını öpüyorum. Allah rızası için dön gel. Artık dayanacak gücüm kalmadı. Dilerim Allah'tan HDP'lilerin de çocukları gitsin. Nasıl acı çekiyorsam ve evim nasıl darmadağın olduysa onların da darmadağın olsun. Onlar benim ciğer paremi getirip bana teslim etmeden gitmeyeceğim. Burada bu kadar aile bekliyor, çocuğum gelse bile bu eylemi bırakmayacağım. HDP'liler çocuğumu götürdü, çocuğumu onlardan istiyorum. Oğlumun askere gitmesine 20 gün vardı. Oğlumu benden kopardılar. Kobani'ye kadar peşinden gittim. 15 bin lira paramı da aldılar. Yemedim yedirdim, içmedim içirdim. Çocuğumu onlar için mi büyüttüm? Alıp götürdüler. Kendi çocuklarını götürsünler."DHA-Genel Türkiye-Diyarbakır Mehmet Mucahit CEYLAN, Nurettin FİDANCAN

        2021-09-05 14:59:38

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler