DOB Genel Müdürü Sağtürk, Çelebi Operası'nı tanıttı
Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Tan Sağtürk, Çelebi Operası'nın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mirasına sahip çıkma girişimi olduğunu belirterek, "Çelebi Operası, tıpkı yazılış serüveni ve sahnelenmesi için gösterilen üstün çaba gibi zorlu süreçler geçirerek dünya çapında bir olaya imza atmış ve sonunda değerli izleyicilerimizin beğenisine sunulma noktasına gelmiştir" diye konuştu
ABONE OLDevlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Tan Sağtürk, Opera Sahnesi'nde 19 Nisan'da dünya prömiyeri yapacak Çelebi Operası'na ilişkin açıklamalarda bulundu.
Çok heyecanlı olduklarını belirten Sağtürk, değerli üstatların el yazması notalarıyla, müzelik tarihi eserlerin tekrar gün yüzüne çıkarılması, incelenmesi ve araştırılmasının kıymetli olduğunu söyledi.
Tarihi rekorlara imza attıkları, yerleşik temsiller ve uluslararası festivallerle dolu 2023-2024 sanat sezonunun ardından, 2024-2025 sanat sezonunda da yerleşik sahnelerdeki temsillerle seyirci sayısını artırmaya devam ettiklerini belirten Sağtürk, seyircilerin büyük ilgisi ve teveccühünü bir borç bildiklerini ifade etti.
Sağtürk, gerçekleştirdikleri 44 prömiyer ile en üretken dönemlerinden birini yaşayan DOB'un asli görevlerinden birinin de cumhuriyetin yetiştirdiği değerli hocaların ortaya koyduğu ve daha önce hiç sahnelenmemiş eserlerini değerlendirmek ve seyircilerle buluşturabilir hale getirmek olduğunu belirtti.
Cemal Reşit Rey'in "Çelebi Operası" ve "Deli Dolu Opereti" ile Ahmed Adnan Saygun'un "Gılgamış Destanı"nın meslektaşlarının özverili çalışmalarıyla gün yüzüne çıktığını belirten Sağtürk, şunları kaydetti: