Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar son dakika! Dolar Fed sonrası sert yükseldi, Ağbal'ın konuşmasıyla düştü - 28 Ocak haberler - Döviz Haberleri

        Dolar, dünkü Fed faiz kararı sonrası beklentilere paralel gelen metin ve güvercin söylemlere rağmen Powell'ın basın toplantısının ardından sert yükseldi.

        Powell'ın varlık alımlarıyla ekonomiye destek olunacağı demecine rağmen ekonomide kaydadeğer gelişme görmek için zaman gerekliliği vurgusu ve "İstihdam ve enflasyon hedeflerine ulaşmak için uzun yol var" demesi başta ABD vadelileri olmak üzere piyasalardaki satışları artırırken doları yükseltti. Dolar endeksi 90.75 üzerine çıktı. Altın ve petrol fiyatları düştü.

        Endeksteki yükselişe paralel olarak Dolar/TL de yönünü yukarı çevirdi. Dün 7.35 altını zorlayan dolar kuru 28 Ocak günü 7.43 seviyesine geldi.

        Enflasyon raporunu sunan TCMB Başkanı Ağbal'ın faiz indirimleri için erken olduğunu belirtmesi ve sıkı duruşun devam etmesinin yanı sıra gerekirse önden ilave sıkılaştırma sinyali vermesiyle kur yeniden gevşeyerek 7.38'e geriledi.

        DOLAR

        $
        28,2774 0,05
        • Alış: 28,2617
        • Satış: 28,2843
        Son Güncellenme Tarihi: 31/10/2023 14:24:07
        REKLAM
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ