Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para FED faizleri düşürdü, mü, yükseltti mi? Son dakika: FED faiz kararı açıklandı - Para Haberleri

        Fed, yılın ilk Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının ardından faiz kararını açıkladı. Beklentilere paralel olarak faizlerin değiştirilmediği toplantı sonrasında politika faizi yüzde 0 - 0.25 aralığında kalmaya devam edecek.

        Aylık en az 120 milyar dolarlık tahvil alım programında da herhangi bir değişikliğe gidilmedi. Tahvil alımlarının istihdam ve fiyat istikrarında kayda değer değişim görülene kadar süreceği ifade edildi.

        ABD 10 yıllık tahvil faizi beklentilere paralel karar sonrası sınırlı gerilerken gün içinde 90.9'a kadar yükselen ve karar öncesi 90.5'in hemen üzerindeki dolar endeksinde değişim olmadı. Dolar/TL ise 7.38'de yatay.

        REKLAM

        Fed'in güvercin olarak nitelenen karar metninde ekonomik toparlanma ve istihdamın ılımlı seyrettiği belirtilirken zayıf talep ve düşük petrol fiyatlarının da enflasyonu baskıladığına dikkat çekildi.

        Fed'den yapılan açıklamada para piyasalarının düzgün çalışması için yapılan bir ay vadeli düzenli repo ihaleleri sona erdirildiği açıklanırken yüksek montanlı gecelik repo operasyonlarının düzenlenmeye devam edileceği kaydedildi.

        Fed Başkanı Jerome Powell ise bazı gelişmelerin bu yılın ilerleyen dönemlerinde daha iyi bir görünüme işaret ettiğini belirterek istihdam ve enflasyon hedefleri sağlanana kadar para politikasının destekleyici duruşunu sürdüreceklerini ifade etti.

        Ekonominin istihdam ve enflasyon hedeflerine ulaşmasının önünde uzun bir yol olduğuna işaret eden Powell, "Önemli bir ilerleme elde edilmesi muhtemelen biraz zaman alacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ