Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika DP Mersin İl Başkanı Burhanettin Kocamaz'ı açıkladı!

        Evrakı İl Seçim Kurulu’na geç teslim edildiği için İYİ Parti’den Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olamayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın Demokrat Parti’nin (DP) adayı olduğu kesinleşti. DP Mersin İl Başkanı Tural Kadızade, “Şu an itibariyle Burhanettin Kocamaz Demokrat Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayımızdır” dedi.

        31 Mart yerel seçimlerinde MHP’den aday gösterilmeyince istifa ederek İYİ Parti’ye geçen Burhanettin Kocamaz, İYİ Parti’nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmuştu. 19 Şubat’ta evrakının İl Seçim Kurulu’na teslimi saat 17.00’den yarım saat sonra gerçekleştiği için adaylığı kabul edilmeyen Kocamaz için formül arayışına girilmiş ve Demokrat Parti’den adaylığı ön plana çıkmıştı.

        DP Mersin İl Başkanı Tural Kadızade, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Kocamaz’ın DP’den adaylığının kesinleştiğini söyledi. Kadızade, “Şu an itibariyle Burhanettin Kocamaz Demokrat Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayımızdır” dedi.

        Kocamaz ile birlikte Ankara’dan Mersin’e dönüş yolunda olduklarını belirten Kadızade, Kocamaz’ın Yüksek Seçim Kurulu’na başvuru evrakının kendisinde olduğunu, Mersin’e döner dönmez evrakı İl Seçim Kurulu’na teslim edeceğini açıkladı.

        KOCAMAZ'I PARTİLİLER KARŞILADI

        Mersin Büyükşehir Belediye BaşkanıKocamaz, Ankara'da yaptığı görüşmelerin ardından döndüğü Mersin'de, kent girişinde bir grup tarafından karşılandı. Seçim otobüsü üzerinde bir konuşma yapanKocamaz, kendisine kurulan kumpas sonucu İYİ Parti'den aday olamadığını iddia etti.

        REKLAM

        Kocamaz, adaylık sürecinin "Demokrasi mücadelesine" dönüştüğünü ifade ederek, "Birileri 'GöreceksinizKocamazİYİ Parti'den dahi aday olamayacak' diye bir ifade kullanmıştı. Demek ki bildikleri bir şey varmış, bildikleri, partinin içerisine girip adaylığımızı engellemeye çalışmakmış. Önümüzü kestiler biz de Demokrat Parti'den yeniden karşılarına çıktık." diye konuştu.

        Mersine dönüşünde ilk olarak seçim kuruluna gittiklerini anlatanKocamaz, "Ankara'dan ayağımızın tozuyla geldik, yeniden herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için doğrudan seçim kuruluna gittim. Dosyamızı götürüp teslim ettik." dedi. Kocamaz, destekleri için İYİ Parti ve Demokrat Parti yöneticilerine teşekkür etti. İYİ Parti'den yapılan açıklamada, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayıBurhanettinKocamaz'ın adaylık evrakının saat 17.00'den sonra verildiği gerekçesiyle kabul edilmediği ve il başkanının görevden alındığı kaydedilmişti.Kocamaz, daha sonra Demokrat Parti'nin adayı olarak duyurulmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ