Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya FIFA 2022 Dünya Kupası'nda Mahsa Amini protestosu - Son dakika haberi
        1

        Katar'ın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası'nın B Grubu'nda yer alan Galler ile İran maçında, İranlı taraftarlar Mahsa Amini protestolarını sürdürdü.

        2

        2022 FIFA Dünya Kupası B Grubu mücadelesinde Galler ile karşı karşıya gelen İran'da taraftarların, 22 yaşındaki Mahsa Emini'nin polis gözetiminde hayatını kaybetmesine yönelik protestoları sürdü.

        3

        Karşılaşmaya ev sahipliği yapan Ahmed bin Ali Stadı'nın dışında yerel müzikleriyle dans eden İranlı futbolseverler, "kadınların yaşamına özgürlük" yazan pankartlar taşıdı ve tişörtler giydi.

        4

        Ayrıca taraftarlar Mahsa Amini'nin 22 yaşında hayatını kaybetmesine atıfla üzerinde Amini'nin adı yazan 22 numaralı formayla tribündeki yerini aldı. Bazı taraftarlar, yüzlerinde gözyaşını simgeleyen boyalarla protestolara katıldı.

        5

        İran Milli Takımı futbolcuları ise ilk maçın aksine bu kez seremonide ülkelerinin milli marşlarını okudu. Ülke milli marşı sırasında, stattaki dev ekranlara gözyaşlarını tutamayan çok Üsayıda İranlı sporsever yansıdı.

        6

        B Grubu'nda İran'ın İngiltere ile oynadığı ve 6-2 kaybettiği maçta, 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin polis gözetiminde hayatını kaybetmesine yönelik protestolar damgasını vurmuştu.

        7

        Öte yandan İngiltere maçı öncesi de seremonide İranlı futbolcular milli marşı söylemeyerek protestoların bir parçası olurken, tribünlerde bazı taraftarlar "Kadınların yaşamına özgürlük" pankartları açmıştı.

        8

        Aynı maçta İran Milli Marşı boyunca tribünlerde yoğun bir ıslık sesi stadı kaplarken İranlı futbolcular, Dünya Kupası öncesinde de protestolara destek vermişti.

        9

        Alman ekibi Bayer Leverkusen'de forma giyen Sardar Azmoun, sosyal medya hesabından "En büyük ceza milli takımdan atılmak ama bu İranlı kadınların saçının tek bir teli için bile ödenecek küçük bir bedel." cümlesiyle tepkisini ortaya koyarken, paylaşımını bir süre sonra kaldırmıştı. Bazı futbolcular da profil resmini siyah bir daire yaparak protestolara katılmıştı.

        *Haberin görselleri Associated Press tarafından servis edilmiştir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ