Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Atina'da yayımlanan Ethnos gazetesi, geçen pazar Savunma Bakanlığı, Yunan Gizli Servisi (EYP) ve polisin ortak operasyonuyla kimliği açıklanmayan 30 yaşındaki bir ''Trakyalı Müslüman'ın'' adadaki askeri tesislerin fotoğraflarını çekerken yakalandığını yazdı.

Ethnos, Meriç bölgesindeki Küçük Derbent (Mikro Derio) köyünden olduğunu belirttiği gencin üzerinde ''askeri tesisler, çevre yollar ve altyapıya ait 600 fotoğraf karesi'' bulunduğunu ve bunlardan ''400'ünün stratejik anlamda teknik önem taşıdığı'' değerlendirmesinin yapıldığını öne sürdü.

Batı Trakyalı gencin ilk ifadesinde, ''Türk gizli servisleri için uzun zamandır özel görevle resim çektiğini ve bunları kimliklerini bilmediği şahıslara teslim ettiğini'' söylediğini belirten Ethnos, gencin ''Anavatanım Türkiye için çalışıyordum'' dediğini de iddia etti.

Ethnos, ifadesinde para karşılığı resimleri çektiğini itiraf ettiğini öne sürdüğü gencin, 2 avukatının polis merkezine gelmesinin ardından konuşmayı reddettiğini de yazdı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ