Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Diana Ramazanova, Amedy Coulibaly, Hayat Boumeddiene, Sultanahmet bombacısı Diana Ramazanova (Sultanahmet bombacısı kim?), Diana Ramazanova ile Hayat Boumeddiene'nin İstanbul'da aynı otelde kaldığı iddia edildi,

        HABERTÜRK DIŞ HABERLER-HABER MERKEZİ

        İstanbul Sultanahmet’te bir polisin şehit olduğu saldırıyı düzenleyen Diana Ramazanova ile Fransa’nın başkenti Paris’te bir kadın polisi öldürüp kanlı süpermarket baskınını gerçekleştirdikten sonra öldürülen Amedy Coulibaly’nin aranan dini nikâhlı eşi Hayat Boumeddiene’yle ilgili önemli bir iddia ortaya atıldı.

        İngiliz Daily Mail Gazetesi Diana Ramazanova ve Hayat Boumeddiene’nin aynı tarihlerde İstanbul’daki bir otelde kaldıklarını ileri sürdü. Daily Mail, Dağıstan asıllı Diana Ramazanova’nın (18) Norveç asıllı IŞİD’li cihatçı eşi Abu Aluevitsj Edelbijev ile Türkiye’den Suriye’ye geçerek IŞİD savaşçılarına katıldıklarını ve Edelbijev’in bir süre sonra Suriye’de öldürüldüğünü aktardı.

        ‘POLİS ARAŞTIRMADI’

        Gazete, Ramazanova’nın 26 Aralık’ta sınırdan yeniden Türkiye’ye geçtiği ve 11 gün İstanbul Kadıköy’de bulunan Bade Otel’de konakladığını öne sürdü. Paris’te iki saldırının faili olan Coulibaly’nin eşi Hayat Boumeddiene’nin ise (26) 2 Ocak’ta Madrid’den Sabiha Gökçen Havaalanı’na geldiği, İstanbul’da aynı otelde 2 gece konakladığı gündemden düşmemişti. Boumeddiene ile seyahat eden ve istihbarat servislerinin arama listesinde olan Mehdi Sabri Belhoucine (32) de aynı otelde farklı odada kalmıştı. Daily Mail Gazetesi ayrıca, dünyanın en çok aranan kadını olarak bahsettiği Boumeddiene’nin şu anda IŞİD’e katılmak için Suriye’de bulunduğunu da belirtti.

        OTEL YETKİLİLERİ HABERTÜRK'E KONUŞTU!

        Ancak iddiayı araştırıp otel yetkilileriyle görüşen HABERTÜRK, “Böyle bir şey söz konusu değil. Diana Ramazanova otelimizde kalmadı. Kalmış olsa olayın hemen ardından emniyet birimleri buraya gelir ve bu iddiayı araştırırdı” cevabını aldı.

        SALDIRIDAN ÖNCE İNTERNETTE BOMBA ARAŞTIRMASI YAPMIŞ (Neşet DİŞKAYA/İZMİR)

        İSTANBUL Sultanahmet’te 1 polisi şehit eden bombacı Diana Ramazanova’nın bombalı eylemden önce gittiği internet kafede, arama motorunda, “Patlatılan el bombası diğerlerini de patlatır mı?” şeklinde arama yaptığı tespit edildi. Ramazanova’nın arkadaşına attığı mesajda da aynı soruyu sorduğu öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ