Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Gürcistan'da ekonomik politika protesto edildi

        Gürcistan'da hükümetin ekonomik politikasını protesto etmek amacıyla bir araya gelen binlerce kişi, hükümete kırmızı kart göstererek istifa çağrısında bulundu.

        Gürcistan'da hükümetin ekonomi politikasını protesto eden binlerce kişi, başkent Tiflis'te bulunan Özgürlük Meydanı'nda bir araya geldi. Eski Cumhurbaşkanı Mihali Saakaşvili'nin lideri olduğu Ulusal Birlik Partisi önderliğinde düzenlenen protestoda hükümet binasına yürüyen eylemciler, hükümete kırmızı kart göstererek ve köpekbalığı balonları uçurarak istifa çağrısında bulundu. Eylemde konuşma yapan eski iktidar partisi Ulusal Birlik Partisi'nin liderleri, protestoların hükümetin istifası ile sonuçlanacağını ve erken parlamenter seçimlerin kısa sürede yapılacağını kaydetti.

        Gürcistan'ın eski cumhurbaşkanı ve Ulusal Birlik Partisi Başkanı Mihail Saakaşvili ise, hakkında çıkarılan tutuklama kararı nedeniyle eyleme Brüksel'den canlı yayınla katıldı. Saakaşvili yaptığı konuşmada, Gürcistan'ın tahrip edildiğini ve bu yıkımın durdurulması gerektiğini kaydetti.

        Eyleme katılan eski bakanlardan Giorgi Baramidze, Gürcistan halkını öfkeli gördüğü için mutlu olmadığını söyleyerek, "Hükümetin yetersiz kaldığını gördüğüm için mutlu değilim ve bu durum Gürcistan'ın geriye gittiğini ve ülkenin ekonomik büyümesinin yavaşladığını gösteriyor. Bu yüzden kızgınlar, çünkü birçok insan İvanişvili'nin kandırmalarına inandı. Onun yerine daha fazla insan işsiz, daha fazla insan fakir. Ekonomik büyüme yavaşladı ve para birimimiz çeşitli sorunlar yaşadı. Gürcistan uluslararası imajımızı kaybetmemiz nedeniyle acı çekiyor. Uluslararası arenada işgalci ülkelerden gelen zorluklara yeterince yanıt veremedik ve NATO ve AB üyeliğine doğru yeteri kadar hızlı bir şekilde ilerlemiyoruz. Bu büyük bir başarısızlık. Bu yüzden Ulusal Birlik Partisi ve herhangi bir parti destekçisi olmayan vatandaşlar olarak başarısız ve yetersiz hükümete istifa etmesi çağrısında bulunmak için burada toplandık" dedi.

        Eylemci Eteri Çiçileşvili ise, eyleme karşılaştığı mali sorunlar nedeniyle geldiğini ifade ederek, "Emekliyim ve emeklilik maaşım paranın değer kaybetmesi yüzünden yarıya indi. Yani erzak alabilecek kadar maaş alabiliyorum. Bu yüzden buradayım" diye konuştu.

        Eylem, parlamento seçimleriyle sonuçlanan Gürcü Rüyası Partisi'nin iktidara geldiği 2012 Ekim ayından bugüne ilk kez ve en geniş katılımla gerçekleştirilen hükümet karşıtı gösteri olma özelliğini taşıyor.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ