Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Papa Castro'larla tanıştı

        Vatikan Sözcüsü Federico Lombardi’nin yaptığı açıklamaya göre, ülkenin efsanevi lideri Castro'nun evinde gerçekleşen, yarım saat süren ve çevre dahil pek çok konuda yapılan görüşmede her iki taraf da birbirine kitap hediye etti.

        Sputniknews'in haberine göre Papa Francis 89 yaşındaki Fidel Castro’ya 2’si teoloji üzerine olan 4 kitap verdi. Castro da Papa’ya Brezilyalı rahip Frei Betto’nun kendisiyle yaptığı mülakatları topladığı kitabı ‘Fidel ve Din’i hediye olarak tercih etti. Samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede Castro’nun çocukları ve torunları da hazır bulundu.

        KÜREKLERDEN YAPILMA ÇARMIH

        Papa daha sonra da Devrim Sarayı'nda Raul Castro ile gazetecilere kapalı bir görüşme gerçekleştirdi. Fotoğraflardan anlaşıldığı kadarıyla, Raul Castro da Papa'ya küreklerden yapılmış dev bir çarmıha gerilmiş İsa heykeli hediye etti. Küba’yı ilk olarak 1998’de Papa 2. John Paul etmişti. Papa Francis’in selefi 16. Benedict de 2012’de, nüfusunun yalnızca yüzde 10’unun kendini Katolik olarak gördüğü ülkeye gitmişti.

        YARIN ABD'YE GİDİYOR

        ABD ve Küba arasındaki normalleşme sürecini başlatan tarihi anlaşmaya aracılık eden Papa Francis, Küba'nın ardından yarın ABD'ye geçecek ve başkent Washington'daki temaslarına başlayacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ