Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Başbakan Davutoğlu: Şu an Türkiye dünyanın en büyük mülteci ülkesi

        ABD'nin New York eyaletinde bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Programı çerçevesinde, "Göç ve Sürdürülebilir Kalkınma toplantısında" bir konuşma yaptı. Davutoğlu konuşmasında mülteci krizine dikkat çekerek, "Şu an Türkiye dünyanın en büyük mülteci ülkesi. Türkiye mülteciler için 7.6 milyar dolar harcama yaptı ve gelen uluslararası yardım sadece 417 dolar." dedi.

        "Bu zorluklara rağmen biz Suriyelilere yönelik açık kapı politikamızı sürdürüyoruz" diyen Davutoğlu konuşmasına şöyle devam etti, "Aylan Kurdi'nin Ege Denizi'nde ölümüne şahit olduk. Aylan'ın babasıyla konuştum, eşi ve 2 çocuğunu kaybetmiş. Biz kendilerine Türk vatandaşlığı önerdik. Daha milyonlarca kişi var ki onları uluslararası toplum duymuyor, dinlemiyor. Ülkeler arasındaki yük paylaşımı çok önemli ne Türkiye'nin ne de başka bir ülkenin bu tür krizlere tek başına göğüs germesini bekleyemeyiz."

        "Biz insanlığın güvenliği ve kalkınmasını sağlamak için her şeyi yapmaya hazırız." Diyen Davutoğlu Türkiye'nin Suriye'den gelen göçmenlere kapılarını açmaya devam edeceğini açıkladı.

        Davutoğlu Göç ve Sürdürülebilir kalkınma konusunda Türkiye'nin bir dizi zirveye ev sahipliği yapacağını belirtti. " 4-16 Ekim 2015'te küresel foruma ev sahipliği yapacağız. Kalkınma Türkiye'nin G-20 ‘deki konularında başında gelmektedir. G-20 zirvesinde, Kasım ayında ülkemizde göçü ele alacağız. İstanbul'da gelecek yıl Mayıs ayında düzenlenecek Dünya İnsani Zirvesi'nde göç konusunu tartışacağız" dedi.

        Davutoğlu Suriye krizinin her toplum için çok önemli bir test olduğunu belirterek "Göçmen ve sığınmacılar insandır, onlara bu şekilde muamele göstermek gerekir dedi."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ