Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya 'Batı artık her şeyden nem kapacak'

        GAZETE HABERTÜRK

        13 Kasım’da Paris’te 132 kişinin öldüğü terör saldırıları sadece Fransa’yı değil bütün dünyayı etkiledi. Terör korkusu ülke sınırlarının dışına taştı. Belçika, Almanya ve neredeyse pek çok Avrupa ülkesi yeni bir saldırının hedefinde olduğu paniği yaşıyor. İşte son 5 günde terör korkusunun yol açtığı olaylar:

        FUTBOL MAÇLARI İPTAL

        - Önceki gün Almanya’nın Hannover kentinde Almanya- Hollanda milli maçı bomba ihbarından ötürü karşılaşmaya dakikalar kala iptal edildi. Stat boşaltıldı.

        -Belçika-İspanya milli maçı da terör korkusuyla 24 saat önceden iptal edildi.

        -Fransa 1'inci Ligi’nin bu haftaki maçlarının terör korkusu nedeniyle boş geçeceği öngörüsüyle iptali söz konusu.

        -Cumartesi günü Madrid’de oynanacak Real Madrid-Barcelona maçında, Paris’teki terör saldırılarından dolayı bin polis görevlendirilecek.

        KONSERLER SALLANTIDA

        -İrlandalı grup U2’nun Paris konseri, saldırılar üzerine iptal edildi.

        -Paris’te tiyatrolar ve konser salonları hafta sonunda kapalı kaldı. Pazartesi günü açılmalarına izin verildi, açıldı. Ancak seyirci eksikliğinden çoğu, performansları erteledi.

        -Paris’te 29 Kasım’da başlayacak BM İklim Konferansı’nın ertelenmesi gündemde. Her halükârda 29 Kasım’da Paris sokaklarında “İklim Yürüyüşü” yapılmayacak.

        BOMBA İHBARLARI ARTIYOR

        -Paris metrosuna dün birkaç kez bomba ihbarı yapıldı. Terör korkusu nedeniyle Parisliler toplu taşımadan uzak duruyor. İş saatlerinde trafik kilitleniyor.

        -ABD’den kalkan Fransız Havayolları’na ait 2 uçağa bomba ihbarı yapıldı. ABD ve Kanada’ya zorunlu iniş yapan uçaklarda arama yapıldı. İhbarlar asılsız çıktı.

        -Londra Metrosu’na da bomba ihbarı yapıldı.

        SIĞINMACILAR ALINMIYOR

        Fransa, Schengen Anlaşması’nı askıya aldı, bütün sınır kapılarında pasaport kontrolü yapıyor.

        Hollanda hükümeti; Benelüks ülkeleri, Almanya ve Avusturya’dan oluşacak “daraltılmış” bir Schengen üzerinde çalışma yapıyor. Daraltılmış Schengen’de pasaport kontrolleri bu dış sınırlarda yapılacak. “Daraltılmış” Schengen bölgesinin hemen dışında sığınmacı kampları kurulmak isteniyor.

        -Polonya, saldırılardan sonra “Sığınmacı kabul etmeyeceğiz” açıklamasını yaptı.

        -ABD’de 27 eyalet, Suriyeli sığınmacılara kapılarını açmayı kabul ettiğini açıkladı. Bu eyaletlere daha önce kabul edilen Suriyeli sayısı binden az.

        -Çek Cumhurbaşkanı Milos Zeman, dün bir ırkçı gösteriye katıldı, “Sığınmacı kabul etmeme hakkımız var” dedi.

        İTALYANLAR: SIRA BİZDE

        -IŞİD’in Katolik Kilisesi’nin merkezi Vatikan’a saldırı tehditleri üzerine İtalya’da güvenlik alarmı yükseltildi. Papa’nın ilan ettiği Kutsal Yıl’ın (jübile) Roma ve Vatikan’ı tehditlere daha da açık hale getirmesinden korkuluyor.

        -Şubat ayında düzenlenecek Venedik Karnavalı da terör korkusu ile 13’üncü yüzyıldan beri sürdürdüğü geleneği bırakıp karnaval sırasında maske takmayı yasaklamayı düşünüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ