Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya AB Konseyi Başkanı Tusk: 29 Kasım AB-Türkiye ilişkilerinde hayati bir gün olacak

        AB KonseyiBaşkanı Donald Tusk, bugünkü zirvede alınacak kararların uygulanması durumunda, "29 Kasım'ın AB-Türkiye ilişkileri açısından hayati bir gün olacağını" söyledi.

        Tusk, AB-Türkiye Zirvesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, toplantının ABve Türkiye için çok önemli olduğunu belirterek, "Anlaşacağımız metin tamamen uygulanırsa,29 Kasım AB-Türkiye ilişkileri açısından hayati bir gün olacak" dedi.Sığınmacı krizinin ele alınmasının aciliyetine değinen Tusk, Avrupa ülkelerine çoğu Türkiye üzerinden 2015 yılıiçerisinde çok sayıdasığınmacınınyasadışıyollardan girdiğini vurguladı.

        Bunlardan bazılarının savaştan kaçtığını,bazılarının ekonomik gerekçelerle Avrupa'yı tercih ettiğini kaydeden Tusk,Paris saldırılarına atıfta bulunarak,"Birkaçıise ABdeğerlerini yok etmeyi istiyor" dedi.

        Türkiye'nin 2 milyondan fazla sığınmacıyaev sahipliği yaptığını ve bu noktada yükün paylaşılması gerektiğini söyleyen Tusk,AB olarak Türkiye'deki ve bölgedeki sığınmacılara destek sağlayacaklarını ifade etti. Konsey Başkanı Tusk, bugünkü zirveyle, yasadışı göçü durdurmayı, Türkiye'ye vize serbestisi konusundaki desteği artırmayıamaçladıklarını vurguladı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ