Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Körfez İşbirliği Konseyi, olağanüstü toplanıyor

        KİK Genel Sekreteri Abdullatif bin Raşid ez-Zeyani, yaptığı yazılı açıklamada, dışişleri bakanlarının, Suudi Arabistan'ın İran'daki büyükelçilik ve konsolosluk binalarına gerçekleştirilen saldırıların değerlendirilmesi için cumartesi günü Riyad'da olağanüstü toplanacağını belirtti.

        Arap Birliği de dün akşam Suudi Arabistan'ın talebi üzerine İran'daki saldırıların kınanması için pazar günü dışişleri bakanları düzeyinde olağanüstü toplantı düzenleneceğini bildirmişti.

        Suudi Arabistan yönetimi, 2 Ocak'ta, aralarında Suudi vatandaşı Şii din adamı Ayetullah Nemr Bakır en-Nemr'in de bulunduğu 47 kişinin idam cezasının infaz edildiğini duyurmuş, İran'ın idamlara tepki göstermesinin ardından Suudi Arabistan'ın Tahran Büyükelçiliği ve Meşhed kentindeki konsolosluk binası göstericilerce ateşe verilmişti. Suudi Arabistan yönetimi de büyükelçilik ve konsolosluk binalarına yönelik saldırıların ardından İran ile diplomatik ilişkilerini kestiklerini ve İranlı görevlilerin ülkeyi terk etmesi için 48 saat süre tanındığını açıklamıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ