ABD polisi bu kez acımasızca dövdü

GAZETE HABERTÜRK
ABD’nin Florida Eyaleti’nde yaşanan bir olay, sicili kabarık olan ülke polisinin suçlarına bir yenisini ekledi.

Wesley Chapel’de bir mağazadan ayakkabı çalarken yakalanan Tiffany Tebo isimli genç kadın, şikâyet üzerine gelen polisin şiddetli müdahalesiyle karşılaştı.

Kelepçelenmemek için direnen kadının derdini anlatmasına fırsat vermeyen polis, Tebo’yu kelepçelemek için şiddet kullandı.

Yere yatıran, sözel ve fiziksel şiddet uygulayan polis, Tebo’yu yaraladı. Başına aldığı darbe ile yaralanan genç kadın, kanlar içinde kaldı.

Bu haline rağmen kadını kelepçeleyen polis, olay yerine ambulans çağırdı.

Olay, polisin vücudunda bulunan ve görüntüleri polis merkezine anında aktaran bir kamera sayesinde görüntülendi.

Polisin şiddet uyguladığı görüntüler sosyal medyada yayıldı ve ABD polisinin orantısız şiddeti bir kez daha ülke gündemine oturdu.