Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa NATO Genel Sekreteri mülteci krizini değerlendirdi

        GAZETE HABERTÜRK

        AvrupaParlamentosu Dışişleri Komisyonu’na seslenen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya’nın cüretkâr politikaları, Ortadoğu kaynaklı radikalizm ve mülteci krizine karşı NATO’nun teyakkuzda olduğunu belirtti.

        Bu sorunların Avrupa’nın güvenlik durumunu istikrarsızlaştırdığını söyleyen Stoltenberg, AB ile işbirliğinin önemine inanan NATO’nun kolektif savunma amacıyla soğuk savaştan bu yana Avrupa’daki varlığını ilk kez bugünkü seviyeye yükselttiğini ifade etti.

        Stoltenberg, “Herhangi bir müttefikimize karşı yapılmış bir saldırıya Kuzey Amerika da dahil tüm ittifakın karşılık vereceği yönünde açık bir mesaj vermek istiyoruz” diye konuştu.

        ‘TÜRKİYE’DE VARIZ’

        Nato Genel Sekreteri, Türkiye’de yaşanan terör saldırılarına da değinerek “Suriye’deki istikrarsızlık ve zorluklar Türkiye’ye sıçrıyor. Hiçbir şey Ankara’daki gibi terör saldırılarını meşru kılamaz.

        NATO, Suriye’de müzakere edilmiş bir çözümü ve barış görüşmelerini destekliyor. Suriye’de bir NATO askeri varlığı için bir plan yok.

        Ancak NATO, Türkiye’nin herhangi bir saldırı karşısında korunmasına yardım etmek için Türkiye’de mevcut. Türkiye’nin hava savunmasına destek veriyoruz” ifadesini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ