Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Ekvador'da deprem zararını karşılamak için vergi

        7.8 büyüklüğündeki depremle yerle bir olan ülkede, milyar dolarları bulan zararı karşılamak için 1 milyon dolar serveti olanlar ve aylık 1000 dolar üzeri kazananlar devlete ödeme yapacak.

        Binlerce evin hasar gördüğü ve enkazlardan 570 cansız bedenin çıkarıldığı Ekvador'da, deprem ekonomiyi de vurdu. En az 3 milyar dolarlık zararın bulunduğu ülkede acil yardım planını devreye sokan Devlet Başkanı Rafael Correa, ülkenin yeniden inşasında zenginlere başvuracak.

        Correa vergi planını şu sözlerle duyurdu: "Varlıkları 1 milyon Dolar'ın üzerinde olan kişilerden bir defalığına yüzde 0,9 oranında vergi alınacak. Ayrıca bu kişilerin gelirleri üzerinden de yüzde 3’lük bir vergi kesilecek. 1000 Dolar’ın üzerinde kazananların bir günlük maaşları yardım yardım olarak aktarılacak."

        Şu ana kadar Ekvador’a yapılan mali yardımlar 600 milyon Dolar’a ulaştı. Fakat artçı depremlerin devam ettiği ülkede zararın bu miktarın 5 katına çıkması söz konusu.

        BİNLERCE İNSAN EVSİZ

        Geçen cumartesi 7.8 büyüklüğündeki depremin meydana geldiği Ekvador’da hayatını kaybedenlerin sayısı gün be gün artıyor. Son açıklamalara göre beş gün önceki depremin ardından enkaz altından çıkarılan cansız beden sayısı 570'i buldu.

        Cumartesi gününden bu yana 550'den fazla artçı şokun meydana geldiği ülkede yaklaşık 24 bin kişi evsiz kaldı. 4 bin kişi enkaz altından yaralı olarak kurtarıldı. Evlerini kaybedenler yardımlar sayesinde hayatta kalmaya çalışıyor.

        BBC TÜRKÇE

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ