Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Almanya'da 108 yıllık mesaj şişesi Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi

        GAZETE HABERTÜRK

        Almanya’da bulunan ve 108 yıl önce denize atılmış şişe, en eski tarihli mesaj şişesi olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi.

        Almanya’nın Kuzey Frisian Adaları’ndan Amrun’da Alman postane çalışanı Marianne Winkler tarafından bulunan şişe, 30 Kasım 1906’da İngiliz deniz biyoloğu George Parker Bidder tarafından denize atılmıştı.

        O tarihte deniz akıntılarının yönü üzerinde araştırma yapan Bidder, denize bin kadar mesaj şişesi atmıştı.

        Bidder, şişelerin içine koyduğu kartpostalın arkasına İngilizce, Almanca ve Felemenkçe “Bu şişeyi bulursanız Playmouth kentindeki İngiliz Deniz Biyolojisi Derneği’ne gönderin, ödülünüzü alın” yazıyordu.

        Winkler, söz verilen ödülü alacak. Ancak bu ödül sadece 1 sterlin (4 TL). Daha önce bulunan en eski tarihli şişe mesajı 99 yılllıktı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ