Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'dan Kıbrıs çağrısı

        BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, "Başta garantör ülkeler Türkiye, Yunanistan ve Birleşik Krallık olmak üzere tüm ilgili tarafların önümüzdeki günlerde liderleri desteklemek için elinden gelen her şeyi yapması müzakereler ve Kıbrıs'ın geleceği açısından kritik önem taşıyor" dedi.

        BM Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamaya göre, İsviçre'deki Kıbrıs görüşmelerinin sonuçsuz kalmasının ardından, garantör ülkeler Türkiye, Yunanistan ve İngiltere'ye Kıbrıs liderlerine sorunun çözümü için destek vermeleri çağrısında bulundu.

        Ban, BM Genel Sekreteri Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'den İsviçre'deki müzakereler hakkında bilgi aldı.

        Kıbrıs halkının çözümü hakettiğini ve müzakerelerde şimdiye kadar çok önemli aşama kaydedildiğini vurgulayan Ban, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lider Nikos Anastasiadis'a "Gerginliğin tırmandığı bir bölgede ve dünyada bu tarihi fırsatın kaçmasına izin vermeyin." çağrısında bulundu.

        BM'DEN GARANTÖR ÜLKELERE ÇAĞRI

        Ban, Akıncı ve Anastasiadis ile bundan sonra atılacak adımları görüşmek üzere temaslarda bulunacağını ifade etti.

        Müzakerelerin son aşamasında geçici sorunlar yaşanmasının normal olduğuna dikkati çeken Ban, bütün taraflara görüşmelerin devam etmesini zorlaştıracak açıklama ve eylemlerden kaçınmaları çağrısı yaptı.

        Ban, "Başta garantör ülkeler Yunanistan, Türkiye ve Birleşik Krallık olmak üzere tüm ilgili tarafların önümüzdeki günlerde liderleri desteklemek için elinden gelen her şeyi yapması müzakereler ve Kıbrıs'ın geleceği açısından kritik önem taşıyor." ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ