Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya "İran 6 ay içinde atom bombası yapabilir!"

        Bir BND çalışanı dergiye yaptığı açıklamada, "İran yarım yıl içinde uran bombası patlatabilir." dedi. Söz konusu BND çalışanı, "Anlaşılmaz şekilde batılı hükümetler bu konuda bir açıklama yapmıyor." diye konuştu ve İran'ın birkaç yıl önce böyle bir konuma gelebileceğini kimsenin tahmin etmediğini söyledi.

        Dergi, İran'ın şu sıralar atom bombalarını taşıyacak roketlerin alımı konusunda çalıştığını öne sürdü. Bu roketlerin Avrupa'ya da ulaşacak kapasitede olacağı belirtildi. Stern'in aktardığına göre, İran'ın roket alımlarını Said Muhammed Hüseyin isimli bir kişi yürütüyor. Takma isimler altında çeşitli batılı şirketlerle görüşme yapan Hüseyin, BND'ye göre dünyada en çok arananlar listesinde yer alıyor.

        Stern, roketler konusunda pek çok batılı firmanın İran'la Hüseyin üzerinden görüşme yaptığını kaydetti. Bu firmalar arasında çok sayıda orta ölçekli Alman firması da bulunuyor. Stern, söz konusu Alman firmalarının, ülkenin dış ticaret ve savaş silahları kontrolü gibi çeşitli kanunlarına aykırı hareket ettiklerini de vurguladı.

        Birleşmiş Milletler de Mart 2007'de 1747 nolu kararıyla İran'a bu konuda sıkı bir ambargo uygulanmasını istemişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ